Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI IZBORI

Biden: Trumpovo odbijanje priznanja poraza je sramotno

U.S. President-elect Biden holds news conference in Wilmington, Delaware
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
10.11.2020.
u 23:55

"Započeli smo tranziciju, ona je u tijeku", rekao je i dodao da radi na sastavu svoje buduće administracije koja će, kako je rekao, "bez obzira na sve preuzeti vlast 20. siječnja 2021."

Odbijanje Donalda Trumpa da prizna poraz na predsjedničkim izborima je sramotno, ali neće imati velikog utjecaja na tranziciju vlasti, izjavio je u utorak novoizabrani američki predsjednik Joe Biden.

"Iskreno, mislim da je to sramotno", rekao je Biden novinarima o stajalištu republikanskog predsjednika. "Činjenica da republikanci ne žele priznati da smo mi pobijedili nema puno utjecaja na naš program tranzicije i ono što smo kadri poduzeti od danas do 20. siječnja", ocijenio je. 

"Započeli smo tranziciju, ona je u tijeku", rekao je i dodao da radi na sastavu svoje buduće administracije koja će, kako je rekao, "bez obzira na sve preuzeti vlast 20. siječnja 2021."

Američki državni tajnik Mike Pompeo je u utorak podržao stajalište Donalda Trumpa i također odbio priznati Bidenovu pobjedu. Najavio je glatku tranziciju prema "drugoj Trumpovoj administraciji". 

Republikanski predsjednik odbija priznati poraz i obećao je da će se boriti na sudu za preokret rezultata, ali bez ikakvog dokaza o masovnim prijevarama na koje upozorava.

"Nema nikakvog dokaza optužbi državnog tajnika Pompea", izjavio je u utorak Biden.

Komentara 49

LE
LeonardoGoldman
00:07 11.11.2020.

Sve bi bilo još koliko toliko OK da predsjednik u dolasku malo manje voli malu dijecu (na osobit način), a da mu glavna zamjenica ne vidi problem u pobacaju po rodjenju djeteta. Na takve stvari nitko normalan ne može zaklopiti oci.

Avatar American_ninja
American_ninja
00:04 11.11.2020.

izgleda da su već zaboravili prosvjede, medijsku hajku, teorije urote o ruskom upletanju u izbore i pokušaj opoziva u protekle 4 godine. :D

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
00:04 11.11.2020.

Čuj dementnog. Frka, frka. Ajde prvo pusti da se sve prebroji, izbroji i provjeri. Do zadnjeg glasa. Nema žurbe. Ako nisi pokrao izbore, nemaš se čega bojati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije