Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Besplatni kavijar za beskućnike u Harlemu

kaviar
Arhiva VL/AFP
31.12.2009.
u 16:49

Cijena kavijara u New Yorku dostiže i do 20.000 tisuća dolara za kilogram pa je vijest o besplatnoj porciji ove delicije zainteresirala i mnoge newjorške gurmane.

Posljednji obrok u 2009. godini siromašni stanovnici newjorške četvrti Harlem koji se hrane u pučkoj kuhinji Broadway Community Inc. upamtit će po nesvakidašnjoj gozbi. Naime, anonimni bogati dobrotvor odlučio im je prirediti novogodišnju gozbu s carskom delicijom – kavijarom.

Umjesto skromnog objeda uobičajeno posluženog u jeftinim, plastičnim tanjurima za jednokratnu upotrebu koji su osobito popularni u ova krizna vremena, siromašne žitelje Harlema od kojih većina nema ni krova nad glavom ni posla, u menzi su dočekali slasni zalogajčići skupocjenog kavijara servirani na porculanskim tanjurima.   

Cijena kavijara u New Yorku dostiže i do 20.000 tisuća dolara za kilogram pa je vijest o besplatnoj porciji ove delicije zainteresirala i mnoge newjorške gurmane.

Naime, u New Yorku je nakon 2005. godine postala prava rijetkost uživati u čuvenom Beluga kavijaru zbog zabrane uvoza, nakon što su kaspijske zemlje ograničile ulov kečige, ribe od koje se ovaj kavijar dobiva, zbog njezina izumiranja u Kaspijskom jezeru, izvoru oko 90 posto svjetskog kavijara.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
20:05 31.12.2009.

Za Bandića su oni \"nerazvijeni\"kojima je milija janjetina nego kavijar.

IZ
izbrisan
17:49 31.12.2009.

Hej stani malo!Keciga ili jesetra?

OB
-obrisani-
18:38 31.12.2009.

A jeste pogodili sliku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije