Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA EKSPERTNE SKUPINE

Beroš: Treba omogućiti roditeljima djece na bolničkom liječenju posjete od 15 minuta

Solin: Ministar Beroš posjetio je Hrvatsku gorsku službu spašavanja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
01.07.2020.
u 12:33

Istaknut je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje, naveo je.

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se na svom Facebooku u vezi s boravkom roditelja uz njihovu djecu koja se nalaze na bolničkom liječenju. Kako je naveo, ekspertna skupina zaključila je da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta.

Status prenosimo u cijelosti. 

"Ekspertna skupina zaključila je da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta.

Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do 3 g. starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici). Istaknut je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje. Na osnovi zaključaka sa sastanka Ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštovanje svih epidemioloških mjera", stoji u statusu. 

 

Komentara 5

K0
K0mentar
14:30 01.07.2020.

MOJ PRIJATELJ VILI,hdz-ov potrcko.

SV
sveznam1
12:53 01.07.2020.

populizam dobro poznati stranci na vlasti kako ne bi prodao tude zdravlje za svoju popularnost a prodali ste svetinju za par glasova u Vukovaru

K0
K0mentar
14:31 01.07.2020.

BEROS=CHE GUEVARA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije