Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio najviše glasova

Beroš o mogućoj utrci za gradonačelnika Zagreba: U ovom trenutku želim se baviti zdravstvom

Ministar zdravstva Vili Beroš glasovao na glasačkom mjestu u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
06.07.2020.
u 20:29

ekao sam da bih se volio baviti zdravstvenom problematikom i rješavanjem tih nagomilanih problema, kaže Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš na parlamentarnim je izborima u X. izbornoj jedinici osvojio čak 35.678 preferencijalnih glasova, više čak i od predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

– Tijekom kampanje nisam bio orijentiran prema preferencijalnim glasovima, nego prema uspjehu čitave liste, to smo na neki način ostvarili i s tim rezultatima sam u cijelosti zadovoljan. Svjedočili smo naše rezultate, naš program, bavili se pozitivnom kampanjom, nismo se toliko bavili našim protivnicima tako da vjerujem da su građanke i građani prepoznali nape napore. I dosadašnje i one koje smo spremni poduzimati u budućnosti – rekao je Beroš za RTL Danas.

Kaže kako nije još razgovarao s Plenkovićem o tome hoće li ostati na poziciji ministra zdravstva, a na pitanje misli li ići u utrku za gradonačelnika Zagreba odgovara:  

– Rekao sam da bih se volio baviti zdravstvenom problematikom i rješavanjem tih nagomilanih problema. Prvog dana mandata razgovarali smo o listama čekanja, organizaciji zdravstvenog sustava i drugim elementima koji ne funkcioniraju na najbolji način, iako smo u koronakrizi savršeno kao zdravstveni sustav reagirali. Ali ima mjesta unapređenju i time bih se htio baviti. To znači ne u ovom trenutku.

VIDEO Burno se slavilo u HDZ-u, a Vilija Beroša je ponijela pjesma, pa je i zaplesao!

Komentirao je i zašto se odmah nakon završetka izbora počelo govoriti o pooštravanju mjera zbog koronavirusa.

– Trenutno smo evidentirali da su obiteljska okupljanja problem, kao što smo pred deset dana evidentirala noćne klubove i tada poduzeli mjere koje su dale rezultate. Razmišljamo o mjerama, ali to još u ovom trenutku nije na tapeti iako smo na Stožeru ujutro dugo razgovarali o koronakrizi. Mnoge su mjere na stolu, primijenit ćemo ih kao i do sada, u trenutku za koji smatramo da je optimalan. Kada bi se svi pridržavali preporuka - fizički razmak, provođenje higijene - ne bismo o mjerama razgovarali – rekao je Beroš.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar gunner12345
gunner12345
21:10 06.07.2020.

hdz bi još malo besramno profitirao na koroni

PO
pointmaker
21:43 06.07.2020.

nije zagreb tvoja prčija. ovo je prošlo jedanput! da je reda čudesni kvartet čarobnog "stožera" bi odgovarao. nisu radili u interesu javnog zdravstva nego u interesu svojijh fotelja.

Avatar southman
southman
20:46 06.07.2020.

Samo Z. Marić. Bandinjo je uvukao ZG u tolike dugove da ga samo Marić može izvući iz kolapsa !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije