Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BORBA PROTIV KORUPCIJE'

Bernardić: Produžit ćemo mjere oporavka gospodarstva i turizma, ali i povećati poljoprivrednu proizvodnju

Dubrovnik: Predstavljeni kandidati Restart koalicije u X. izbornoj jedinici
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
19.06.2020.
u 23:03

Bernardić je rekao i kako žele povećati poljoprivrednu proizvodnju na razinu samodostatnosti, digitalizirati cijelu zemlju čime država može i treba biti bliže građanima.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je u Makarskoj rekao kako je jedan od prvih zadataka Restart koalicije da produži mjere oporavka gospodarstva i turizma.

Rekao je i da žele napraviti sve što je u njihovoj moći kako bi ljudi koji žive od svog rada, ovdje na obali - ribari i turistički djelatnici - jednostavno moli lakše proći kroz ovu krizu.

Osim što će PDV u turizmu smanjiti na 10 posto, najavio je i da će, nakon formiranje hrvatske Vlade, poduzeti druge interventne mjere u turizmu te pomoći malim iznajmljivačima koji u ovo vrijeme teško pronalaze goste.

Stvorit ćemo pozitivnu investicijsku klimu koja je nužna jer Hrvatska sada ne koristi svoje potencijale, istaknuo je Bernardić.

Ustvrdio je kako je Hrvatska u zadnje četiri godine opterećena korupcijom i lopovlukom, a da je novac odlazio u privatne džepove umjesto u bolji život građana.

Smanjit ćemo stoga opterećenje na investicije koje na taj način mogu mijenjati strukturu hrvatskog gospodarstva te ćemo porez na reinvestiranu dobit spustiti na nula posto koliko će iznositi i porez na plaće do 5000 kuna, dodao je.

Bernardić je rekao i kako žele povećati poljoprivrednu proizvodnju na razinu samodostatnosti, digitalizirati cijelu zemlju čime država može i treba biti bliže građanima.

"Smanjit ćemo brojne općine i gradove koji ne ispunjavaju svoju svrhu te donijeti zakon o porijeklu imovine i reformirati pravosuđe jer borba protiv korupcije je ključna borba za Hrvatsku", poručio je.

"Mi nećemo dizat prst. To nije naš cilj, ali dobro je da i iz HDZ-a priznaju da žena treba imati dostojan pobačaj, kao što je i dobro da su donijeli Istanbulsku konvenciju jer to su civilizacijski iskoraci, po tome će ostati zapamćeni i to je jedina dobra stvar koju su napravili u zadnje četiri godine", zaključio je Bernardić u Makarskoj.

Komentara 5

RI
rimac444
23:23 19.06.2020.

Bero nema veće pošasti i zla koje je počinila partija hrvatskom narodu. Samo vaši mediji vas drže na površini

Avatar Jopa
Jopa
10:16 20.06.2020.

Koji smiješan lik taj Bero... Mnogo smiješan, samo ponavlja jedne te iste fraze.

HR
hrvat123
09:47 20.06.2020.

interesantno da ga bas ni jedan novinar ne pita da objasni na koji nacin ce to sve kaj obecava napravit i odaklje mu novac za tako veliki projekat ali nebi trebalo pitat samo njega nego bas sve koji obecavaju brda i doline i ministarstva srece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije