Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zavrzlama unutar stranke

Bernardić nije odgovorio tko vodi SDP u Međimurju

Čakovec: Međimurski demokratski savez potpisao koalicijski sporazum s Restart koalicijom
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/12
17.05.2020.
u 13:26

- Nema koalicije sa strankom koja je na optuženičkoj klupi zbog korupcije, iz čije je vlade otišlo 11 ministara zbog sumnje na korupciju, komentirao je Bernardić na pitanje o eventualnoj suradnji s HDZ-om

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nije u Čakovcu odgovorio na pitanje tko u Međimurskoj županiji vodi stranku nakon što je županijski odbor prije nekoliko dana izglasao dvogodišnju suspenziju predsjedniku županijske organizacije Mladenu Novaku.

Novak tvrdi da on nastavlja voditi SDP u Međimurju jer mu to omogućuje statut, te da ima povjerenje većine članova.

- O tome će se raspravljati na stranačkim tijelima sukladno statutu i rokovima - rekao je Bernardić i dodao da više od toga ne može reći.

- U SDP-u imamo statut, tijela i proceduru, o stranci se razgovara u stranci - rekao je Bernardić koji je u Čakovcu potpisao sporazum o suradnji s MDS-om (Međimurskim demokratskim savezom). Obećao je potpuni restart zemlje, novi početak na zdravim osnovama.

GALERIJA Međimurski demokratski savez potpisao koalicijski sporazum s Restart koalicijom

Čakovec: Međimurski demokratski savez potpisao koalicijski sporazum s Restart koalicijom
1/12

- Dignut ćemo minimalnu plaću na 4000 kuna neto. Jedan od prvih poteza bit će i podizanje neoporezivog dijela dohotka na 5000 kuna. Cilj nam je da u startu plaće za više od 770.000 radnika narastu za 330 kuna - rekao je u Čakovcu nakon potpisivanja sporazuma s MDS-om.

- Srezat ćemo nepotrebnu državnu administraciju, u startu ćemo srezati broj ministarstva, ali i broj općina i gradova, ne ukidajući sredstva koje će općine i gradovi imati. Dapače, decentralizirat ćemo zemlju tako da više novca ostane za rješavanje problema građana, a da se s druge strane nepotrebni rashodi i troškovi reduciraju - poručio je.

Na novinarsko pitanje o mogućoj vladi nacionalnog spasa, dakle suradnji SDP-a i HDZ-a, Bernardić je rekao:

- Nema koalicije sa strankom koja je na optuženičkoj klupi zbog korupcije, iz čije je vlade otišlo 11 ministara zbog sumnje na korupciju, sa strankom koja se održava na vlasti zahvaljujući kupovini zastupnika u Hrvatskom saboru, a to je HDZ. S njima nema koalicije ni u najgoroj, najjezivijoj noćnoj mori. 

Ključne riječi

Komentara 4

NE
Neo001
13:39 17.05.2020.

Hoće li konačni i jadni Međimurci progledati tko ih je sve ove godine vodio kao guske u magli ?

DU
Deleted user
14:22 17.05.2020.

Ovaj i dalje ne prestaje lupetati - ali nek što više lupeta prije će postati prošlost kad vidi rezultate izbora

DU
Deleted user
19:49 17.05.2020.

Bero će restardirat Hrvatsku, pa će je priključiti v. srbiji😭😂🤣🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije