Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO I JUČER

Bedeković se opet ograđuje: Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela

Ivo Šegota i Mladen Kožić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
31.01.2020.
u 11:06

Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela i ne mogu ga komentirati, kazala je Bedeković na Markovom trgu

Ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković odbila je u petak komentirati rješenje zagrebačkog Centra za socijalnu skrb u slučaju zahtjeva za udomljavanje istospolnih životnih partnera Šegote i Kožića jer ga nije vidjela, istaknuvši jedino da sva postupanja trebaju biti u okviru zakona.

"Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela i ne mogu ga komentirati", kazala je Bedeković na Markovom trgu.

Pojasnila je kako je zagrebački centar, koji je sredinom siječnja odbacio zahtjev za obavljanje udomiteljstva koji su podnijeli životni partneri Ivo Šegota i Mladen Kožić i time zanemario stav Upravnog suda iznesen u obvezujućoj presudi iz prosinca 2019., u ovom slučaju prvostupanjsko tijelo.

Ministarstvo za demografiju i socijalnu skrb, dodala je, drugostupanjsko je tijelo u tom postupku. "Ako ministarstvu pristigne žalba na rješenje Centra za socijalnu skrb, ministarstvo će o njoj odlučivati", ustvrdila je.

Poručila je da sva postupanja trebaju biti u okviru zakona, a o samom rješenju prvostupanjskog tijela moći će govoriti kada ga proanaliziraju pravne službe ministarstva.

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u četvrtak je komentirala izjavu ministrice Bedeković da ministarstvo nije nadležno za odluke Centra za socijalnu skrb, ustvrdivši kako je to "u krajnju ruku skandalozna i opasna izjava".

"Proglašavanje sebe nenadležnom za samovoljne protupravne i protuzakonite postupke institucije iz sustava kojemu si na čelu jasan je pokazatelj ozbiljnog kaosa u sustavu socijalne skrbi, ali i u funkcioniranju pravne države", napisala je Glasovac na svom facebooku.

Komentara 9

Avatar El_Delinquente
El_Delinquente
11:48 31.01.2020.

Imam jako dobre prijatelje homoseksualce koji imaju kcerku. (nije adoptirana) Mala ih je sokirala kada joj je prva rijec bila "mama". Kakogod, mislim da djetetu i homoseksualci mogu biti dobri roditelji ali za djete je najbolje ako ima majku i oca. Tako da djeca trebaju biti u prvoj liniji adoptirana od strane klasicnih roditeljha pa tek ako "ostane" onda homoseksualci. Ali ovako prekoreda i sa pritiskom preko medija i lijeve politike nikako. Glavno pitanje treba biti dobrobit djeteta a ne politike i ne onih koji zele adoptirati.

Avatar Motorhead
Motorhead
13:25 31.01.2020.

Svaka majka bi rado ovu dvojicu imala za snahu

DU
Deleted user
11:15 31.01.2020.

Otvoreno sam protiv dodjele skrbništva gej parovima jer djeca odrastaju u nenormalnim uslovima.Sve što se ovdje događa je samo promocija gej zajednica.Nitko ovdje ne vidi interes djeteta od školovanja do odrastanja i kretanja među vršnjacima gdje okolina može biti jakoo surova.Podržavam odluku Centra za socijalnu skrb koji očito rezonski sagledavaju situaciju i presudili su u korist djeteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije