Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bedeković se opet ograđuje: Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela

Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela i ne mogu ga komentirati, kazala je Bedeković na Markovom trgu
31. siječnja 2020. u 11:06 9 komentara 378 prikaza
Ivo Šegota i Mladen Kožić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković odbila je u petak komentirati rješenje zagrebačkog Centra za socijalnu skrb u slučaju zahtjeva za udomljavanje istospolnih životnih partnera Šegote i Kožića jer ga nije vidjela, istaknuvši jedino da sva postupanja trebaju biti u okviru zakona.

Vesna Bedeković OGRADILA SE Bedeković ne želi komentirati odbijanje udomljavanja djeteta istospolnom paru

"Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela i ne mogu ga komentirati", kazala je Bedeković na Markovom trgu.

Pojasnila je kako je zagrebački centar, koji je sredinom siječnja odbacio zahtjev za obavljanje udomiteljstva koji su podnijeli životni partneri Ivo Šegota i Mladen Kožić i time zanemario stav Upravnog suda iznesen u obvezujućoj presudi iz prosinca 2019., u ovom slučaju prvostupanjsko tijelo.

Ministarstvo za demografiju i socijalnu skrb, dodala je, drugostupanjsko je tijelo u tom postupku. "Ako ministarstvu pristigne žalba na rješenje Centra za socijalnu skrb, ministarstvo će o njoj odlučivati", ustvrdila je.

Poručila je da sva postupanja trebaju biti u okviru zakona, a o samom rješenju prvostupanjskog tijela moći će govoriti kada ga proanaliziraju pravne službe ministarstva.

Ivo Šegota i Mladen Kožić Odbila udomljavanje Kaznena prijava šefici Centra za socijalnu skrb, Šegota: Šokirani smo, ovo nas je vratilo unatrag

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u četvrtak je komentirala izjavu ministrice Bedeković da ministarstvo nije nadležno za odluke Centra za socijalnu skrb, ustvrdivši kako je to "u krajnju ruku skandalozna i opasna izjava".

"Proglašavanje sebe nenadležnom za samovoljne protupravne i protuzakonite postupke institucije iz sustava kojemu si na čelu jasan je pokazatelj ozbiljnog kaosa u sustavu socijalne skrbi, ali i u funkcioniranju pravne države", napisala je Glasovac na svom facebooku.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
 • Avatar El_Delinquente
  El_Delinquente:

  Imam jako dobre prijatelje homoseksualce koji imaju kcerku. (nije adoptirana) Mala ih je sokirala kada joj je prva rijec bila "mama". Kakogod, mislim da djetetu i homoseksualci mogu biti dobri roditelji ali za djete je najbolje ako ima majku i ... prikaži još! oca. Tako da djeca trebaju biti u prvoj liniji adoptirana od strane klasicnih roditeljha pa tek ako "ostane" onda homoseksualci. Ali ovako prekoreda i sa pritiskom preko medija i lijeve politike nikako. Glavno pitanje treba biti dobrobit djeteta a ne politike i ne onih koji zele adoptirati.

 • Avatar Motorhead
  Motorhead:

  Svaka majka bi rado ovu dvojicu imala za snahu

 • batva11:

  Otvoreno sam protiv dodjele skrbništva gej parovima jer djeca odrastaju u nenormalnim uslovima.Sve što se ovdje događa je samo promocija gej zajednica.Nitko ovdje ne vidi interes djeteta od školovanja do odrastanja i kretanja među vršnjacima gdje okolina može biti jako ... prikaži još!o surova.Podržavam odluku Centra za socijalnu skrb koji očito rezonski sagledavaju situaciju i presudili su u korist djeteta.