Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 2025.

BAT-ova tvornica duhana u Kanfanaru priprema se za certifikaciju po standardu AWS-a

Matija Šćulac
06.10.2023.
u 13:30

U BAT-u je održivost u središtu cijelog poslovanja i kompanija je postavila jasnu korporativnu svrhu stvaranja Boljeg sutra (A Better TomorrowTM) za sve svoje dionike. To je temeljna postavka svih planova i aktivnosti u kompaniji, a ESG strategija je jedna od važnih poluga ostvarenja te svrhe.

Cilj kompanije na globalnoj razini je da se 30 posto ukupne korištene vode reciklira. U BAT-ovoj tvornici u Kanfanaru su još ambiciozniji jer do 2025. planiraju reciklirati čak 50 posto vode, što je iznad postavljenih globalnih ciljeva BAT-a. Sva voda koju tvornica u Kanfanaru ispušta, reciklira se i ponovno koristi pa tako 40 posto ukupno korištene vode dolazi od recikliranja, a ostalih 60 posto od kiše i javne mreže.

BAT-ova tvornica u Kanfanaru u postupku je certifikacije po međunarodnom standardu Saveza za upravljanje vodama (Alliance for Water Stewardship). Globalni cilj uvođenja standarda je dobro gospodarenje vodom, održiva bilanca voda, dobra kvaliteta vode, očuvanje važnih područja vezanih za vodu i dostupnost zdrave pitke vode i higijenski primjerenih uvjeta za sve.

Da bi ostvarili te ciljeve, usvojili su i ažurirali Politiku upravljanja vodama, kao i organizacijsku shemu upravljanja vodom unutar organizacije te su otvoreni za komunikaciju i suradnju s drugim dionicima po pitanjima vezanim za upravljanje vodom. Javna obavijest dionicima nalazi se na linku. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije