Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Duga Rese

Baršić tvrdi da on nije sklapao štetne ugovore za najam prostora

baršić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
17.07.2014.
u 15:40

Policija sumnja da je od 2010. prvi čovjek Duga Rese oštetio proračun Grada za 31.315,14 kuna

U tijeku je policijska istraga oko valjanosti ugovora o zakupu poslovnih prostora.Budući da nisam dobio završno policijsko izvješće o provedenoj odnosno završenoj istrazi kao niti ikakav drugi službeni dokument Državnog odvjetništva o vlastitom utuženju za eventualno počinjeno kazneno djelo, ne mogu se detaljnije očitovati.

No, smatram da svojim postupanjem niti na koji način nisam oštetio Grad Dugu Resu niti gradski proračun - komentar je je Ivana Baršića, gradonačelnika Duge Rese na sumnje da je počinio kazneno djelo.

Sporni i aneksi ugovora

Policija, koja ne navodi ime, već samo dob, sumnjiči ga da je sklopio štetan ugovor kojim je proračun Grada oštetio za 31.315,14 kuna i to sklapanjem štetnih ugovora o najmu poslovnih prostora u državnog zgradi. Riječ je o takozvanoj zgradi Fine.

Policija pojašnjava da je 1. veljače 2010. s državom sklopio ugovor o korištenju poslovnog prostora na pet godina, a za potrebe smještaja političke stranke i nekoliko udruga kojim se jedinica lokalne samouprave obvezala uz zakup plaćati i sve troškove nastale po osnovi trošenja od strane stvarnih korisnika.

Pod sumnjom su i aneksi ugovora iz 2010. i 2013. po kojima je bez suglasnosti države dao prostore HSS-u i jednoj drugoreškoj tvrtki u istoj zgradi.

– Čuo sam iz medija i neke iznose, no nije jasno kako se došlo do tog izračuna. Naime, svi koji koriste sporne prostore uredno plaćaju najam - kazao je Baršić i dodao kako će, ukoliko bude potrebe, dokazati da je Grad napravio sve u dobroj namjeri, te da proračun Grada ni na koji način nije oštećen. Sporni objekt tek je nedavno u vlasništvu RH, koristio ga je MORH-a

Uređivali o vlastitom trošku

U zgradi u središtu Duge Rese na katovima su poslovni prostori. Prvi su u najam ušli HDZ i Crveni križ koji imaju ugovor s MORH-om kojemu je zgrada nekadašnje JNA dana na korištenje. Derutne poslovne prostore uređivali su o vlastitom trošku. Sada su tamo i HSS, mjesni odbor Sv. Antun, udruge aviomodelara i radioamatera, jedna tvrtka i svi plaćaju mjesečni najam državi, odnosno Gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije