Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poljoprivreda i turizam kao pokretači razvoja

Drugu godinu zaredom kao glavni pokrovitelj, u suradnji s lokalnom udrugom 'Tradicijom za budućnost', organizira 'Advent u Petovcu' s bogatim kulturno-umjetničkim i gastroprogramom te adventskim sajmom
27. studenoga 2017. u 16:00 0 komentara 223 prikaza
Baranja
Foto: Nenad Milić
Pogledajte galeriju 1/7

Baranjska Općina Petlovac intenzivno radi na modernim infrastrukturnim projektima, a sve češće koristi i mogućnost financiranja iz EU fondova. Budući razvoj mještani vide u ruralnom turizmu i poljoprivredi, ističe načelnik općine Petlovac Milan Knežević.

Baranja TOMISLAV ROB Cilj nam je otvaranje novih radnih mjesta

Koji su vam najvažniji infrastrukturni projekti i jeste li zadovoljni dinamikom realizacije?

U završnoj je fazi plinifikacija naselja Baranjsko Petrovo Selo koju provodi HEP Plin.

Projektiramo vodoopskrbnu mrežu naselja Novi Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo u kojem je u tijeku i izgradnja nogostupa. Također, Općina Petlovac ima pripremljene projekte za izgradnju javne rasvjete u općinskim naseljima Luč i Torjanci koje planiramo realizirati u narednom razdoblju putem nekog od sredstava sufinanciranja. Nismo u potpunosti zadovoljni dinamikom realizacije nekih od navedenih projekata ali smo svjesni situacije u kojoj se trenutno mi, kao općina, a i država u cjelini, nalazimo.

>> POGLEDAJTE GALERIJU Zadar: Najmlađi uživali u jutarnjem programu manifestacije Advent u Zadru

Baranja
1 / 25
Zadar: Najmlađi uživali u jutarnjem programu manifestacije Advent u Zadru

Imate li problema s obzirom na potraživanja prema Belju?

Potraživanja prema tvrtki Belje uvelike nam otežavaju realizaciju planiranih projekata, a neke smo, zbog neizvjesne naplate potraživanja, bili prisiljeni zaustaviti. Za 2016. godinu naša su potraživanja prema Belju oko milijun i pol kuna, a još toliko potraživat ćemo i za 2017. Dakle, ukupno oko tri milijuna kuna što je golem iznos za našu općinu koji nam sad u proračunu itekako nedostaje.

Koji su ključni faktori vašeg budućeg razvoja?

Kao ključne faktore razvoja Petlovca u budućnosti vidimo razvoj, prije svega, poljoprivrede te ruralnog turizma, posebice lovnog i ribolovnog te razvoj i unaprjeđenje infrastrukture i stvaranje konkurentnijeg gospodarstva.

Kako se općina Petlovac uključila u Advent u Baranji?

Drugu godinu zaredom kao glavni pokrovitelj, u suradnji s lokalnom udrugom „Tradicijom za budućnost“ organiziramo „Advent u Petlovcu“ s bogatim kulturno-umjetnički programom, gastro-eno ponudom te Adventski sajmom s domaćim delicijama. 

Advent u Baranji ANTE VUKOJE Mladi nam ne odlaze, a lov je naš skriveni adut Advent u Baranji VEĆI NEGO IKAD Ovogodišnji Advent u Baranji dolazi na velika vrata Ronald Korotaj Ronald Korotaj: 'Ne možemo biti hit 10 godina zaredom, dolaze loše sezone'
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.