Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO OBRANE

Banožić se sastao s Vojno-diplomatskim zborom: 'Želimo dostići ulaganja u vojsku od 2% BDP-a'

Foto: MORH
1/3
18.04.2023.
u 17:43

Inače, godišnji brifing organizira se svake godine kao dio Plana međunarodne obrambene suradnje  između MORH-a i vojno-diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj

Redoviti brifing s članovima Vojno diplomatskog zbora u Hrvatskoj održan je ovog utorka u ministarstvu obrane, prilikom čega je ministar Mario Banožić spomenuo važnost njihovog posla, navodi se u objavljenom priopćenju ministarstva. - Vaš posao je važan i odgovoran i pridonosi razvoju i jačanju svih oblika suradnje između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i ministarstava obrane vaših zemalja. Vi ste važna karika u izgradnji povjerenja i sigurnosti u međunarodnoj zajednici“ rekao je ministar tijekom izlaganja.

Inače, godišnji brifing organizira se svake godine kao dio Plana međunarodne obrambene suradnje  između MORH-a i vojno-diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj i osim obraćanja ministra obrane uključuje i prezentacije ustrojstvenih cjelina MORH-a i OSRH.

- Nastavit ćemo izgrađivati aktivan doprinos za odvraćanje i obranu i daljnje sudjelovanje u operacijama i misijama. Od našeg posljednjeg brifinga, Hrvatska je gotovo udvostručila doprinos i sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga - dodao je Banožić. 

U obraćanju ministar Banožić naglasio je kako je proračun ministarstva obrane najveći od Domovinskog rata, a dodao je i kako će ministarstvo ''i dalje raditi na povećanju proračuna s ciljem dostizanja dva posto BDP-a za ulaganje u vojsku, od čega se za modernizaciju i opremanje izdvaja više od smjernice NATO-a od 20 posto''. Također je spomenuo i dva glavna strateška dokumenta Ministarstva obrane; Dugoročni plan razvoja i Strategiju obrane kroz koje će biti razrađen daljnji smjer i proces razvoja, opremanja i modernizacije Hrvatske vojske. U ime svih članova Vojno diplomatskog zbora na gostoprimstvu se zahvalio doajen Vojno diplomatskog zbora francuski vojni izaslanik pukovnik Amar Ouali te izrazio zadovoljstvo dobivenim informacijama, navodi se u priopćenju.

>> VIDEO Zaposlenici Avenue Malla zbog dojave o bombi evakuirani već četvrti put u godinu dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije