Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
palež vikendice radovana ortynskog

Bambur ostaje u pritvoru jer je Vrhovni sud odbio jamčevinu od tri milijuna kn

Dragan Baković Bambur ostaje u istražnom zatvoru
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
05.03.2020.
u 20:14

Ista odluka donesena je i u odnosu na Milana Bulata, koji je za obranu sa slobode ponudio jamčevinu od 750.000 kuna

Iako je za izlazak iz istražnog zatvora ponudio jamčevinu od tri milijuna kuna te iako je Županijski sud u Osijeku tu jamčevinu prihvatio, Dragan Baković Bambur neće tako skoro na slobodu. Naime, Vrhovni sud prihvatio je žalbu USKOK-a, koji je smatrao da i dalje postoje razlozi zbog kojih je Bakoviću određen istražni zatvor, kao i razlozi zbog kojih se taj istražni zatvor ne bi trebao zamijeniti blažim mjerama kao što su jamčevina i mjere opreza.

Ista odluka donesena je i u odnosu na Milana Bulata, koji je za obranu sa slobode ponudio jamčevinu od 750.000 kuna. Naime, njemu i Bakoviću u listopadu lani počelo je suđenje pod optužbom da su dio zločinačke skupine koja je organizirala palež vikendice Radovana Ortynskog, bivšeg glavnog državnog odvjetnika. Vikendica je, prema optužnici, zapaljena u travnju 2017., a pri paležu Buljat je bio teško ozlijeđen.

Baković se tereti da ga je ilegalno prebacio u BiH te mu omogućio da se tamo skriva i liječi. Upravo taj detalj za njih je dvojicu sada bio koban jer Vrhovni sud smatra da ih se zbog povezanosti s BiH ne može pustiti na slobodu jer bi mogli pobjeći. Baković ima i državljanstvo BiH, tamo često odlazi, a tamo je odslužio kaznu koja mu je izrečena u Hrvatskoj, dok je za njim zbog toga bila raspisana potraga. Buljat pak u Hrvatskoj nema imovine ni stalnih prihoda, a skrivao se u BiH te se u Hrvatsku u svibnju 2018. vratio ilegalno.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije