Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrota na djelu

Volonteri pomogli baki koja živi u neljudskim uvjetima: 'Kao da mi je Božić'

HU Dobra Volja
Foto: HU Dobra Volja
1/10
16.02.2018.
u 18:23

Volonteri su baki očistili kuću, stavili joj čistu posteljinu, a i nahranili je juhom i pohanim mesom

Danas kao da mi je Božić - rekla je baka Milka iz Stupna kraj Siska koja živi u jako teškim uvjetima nakon što su joj velikodušno pomogli volonteri Humanitarne udruge Dobra volja.

Gospođa rođena 1931. godine izgubila je sina u nesreći kada je imao samo 15 godina. Danas živi u trošnoj kući bez vode i kupaonice, a većinu dana, kažu volonteri, provodi kraj peći gdje grije ruke.

- Ali nije baka izgubila vedar duh niti smisao za šalu. Koliko god smo mi bili tužni i iznenađeni sa situacijom tamo, ona nas je svojim pričama razveselila - objavili su volonteri na Facebooku, dodajući da je baka unatoč godinama jako pametna i bistra te ima dobro pamćenje.

Volonteri su baki očistili kuću, stavili joj čistu posteljinu, a i nahranili je juhom i pohanim mesom. Zahvaljuju se između ostalog Mlinu i pekarama iz Siska koji su baki osigurali kruh svaki dan bez naknade.

Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge:

HU Dobra Volja
1/35

Komentara 4

DU
Deleted user
19:19 16.02.2018.

Nzalost na sjeveru hr takovih primjera ima na tisuce ,ali nitko iz drzavnih ustanova ne dolazi neki umiru i nezna se po par dana da su preminuli ,nije dovoljno u novinama pokazivati jedan primjer i nama mazati oci nego to treba rijesavati drzava koja mora brinut za svakog gradjana ,kao i u evropi ,a velimo da pripadamo evropi ,,osobno cu napraviti film na sjeveru hrvatske i poslat u Brisel da vide de idu pare ako ne posaljete sluzbe po selima i snime uvijete hrvata kako zive a ne samo ranjive skupine tocka,vi ste osmislili sve komunalne redare nastanili po malim opcinama uhljebe a ne rijesavate osnovne ljudske probleme ,jedino sebi i romima ,pisem ja umjesto tog hr, pucanstva jer oni nemogu i neznaju i zasigurno ce se to dogoditi gospodo budite sigurni ako nece biti pomaka ,od drugog svijetskog rata nas raseljavate ,s pokrali ste sve sume i rudna bogatstva .a petrokemija je dovukla radioaktivni otpad iz slovenije tj Krskog koga ste zakopali u rudnik;;; Sasa;;; de i danas stoji zabetoniran sve cete vi to vratit tamo de stE i to uzeli a oni koji su kasirali bit ce sankcionirani a nece zivjet u elitnom centru Londona ;Za dva mjeseca fim ce prosljedjen u centralu i preveden na 5 jezika ,tako mi bog pomogo,,

Avatar maxist
maxist
11:18 17.02.2018.

Koliko je vrijedila Jugoslavija svatko ima svoje mišljenje iz iskustva ,ali je iritantno što se ni najbolje iz tog bivšeg društvenog uređenja ne priznaje ,a onaj tko napiše išta pozitivno izvrgnu ga vrijeđanju . Želim naglasiti da je nekada socijalna nota bila na nivou koji nažalost nikada više neće biti dosegnut. Primjerice nitko nije bio nikada ovršen,a za svakoga je bilo hrane i topli krov....što je danas izvrgnuto podsmjehu neoliberalnih fašista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije