Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA TRŽNICE

Bajić smijenio riječkog državnog odvjetnika Hrasta zbog nemara

hrast
Arhiva VL
23.03.2010.
u 21:30

Predmet je nakon što ga je policija obradila dvije godine stajao u ladicama riječkog Državnog odvjetništva.

Zbog neopravdanog i neurednog obavljanja državnoodvjetničke dužnosti, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuo je jučer postupak za razrješenje Dorisa Hrasta s mjesta županijskog državnog odvjetnika u Rijeci. Kako se navodi u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci Doris Hrast počinio djelo koje odgovara stegovnom djelu iz čl. 137. st. 1. toč. 2. Zakona o državnom odvjetništvu te su tako ispunjeni uvjeti za pokretanje postupka razrješenja.

Smjena prvog čovjeka riječkog tužiteljstva bila je pitanje dana nakon što su se pojavile informacije o postupanju Odvjetništva u slučaju istrage o nezakonitostima u poslovanju na relaciji Grad Rijeka – Tržnice, zbog čega je glavni državni odvjetnik istragu preselio iz Rijeke u Osijek.

Za gospodarski kriminal kojim je gradska blagajna oštećena za 80 milijuna kuna prije dva tjedna, više od dvije godine nakon što je policija po nalogu Odvjetništva započela kriminalističko istraživanje i završila ga u roku od sedam mjeseci, kazneno su prijavljeni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegovi suradnici, a moguća odgovornost bivšeg gradonačelnika Slavka Linića, koji je osmislio odnose s Tržnicama, i vlasnika Tržnica Ivana Franolića pala je u zastaru – jer je predmet koji je policija obradila dvije godine stajao u riječkom Državnom odvjetništvu.

K tome, Doris Hrast o postojanju policijskog općeg izvješća nije obavijestio svoje pretpostavljene u Državnom odvjetništvu, što je objasnio time da se na predmetu radilo, no očito je da tu ispriku Bajić nije smatrao uvjerljivom.

Komentara 17

OB
-obrisani-
22:08 23.03.2010.

Je li Doris Hrast sudjelovao u optuživanju generala Norca? Pa kako je sada Hrast došao na red? Ljudi Božji, on je zaslužan, stup društva, moralna vertikala.

OB
-obrisani-
20:04 24.03.2010.

Puklo je, ali još skrivaju. Mjesecima su nas davili s Rončevićevim kamionima u rubrici \"politika\", a sad su mercedesov mito hrvatskim dužnosnicima sakrili po \"biznis\" pozdrav vaš zmijicamala

DO
dobrovoljski
09:05 24.03.2010.

Što se taj Bajić sada sjetio pokazivati mišiće. Već deset godina Čehokov tast Masten ( predsjednik županijskog suda u Varaždinu ) drži u ladici brdo predmeta protiv zeta i nikom ništa. Primjer: u zastaru je otišao slučaj varaždinskog aerodroma gdjeje je Čehok zamračio 150 000 kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije