Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuma okom šumara

B. Pankretić u UN-u otvorio izložbu fotografija hrvatskih šuma

pankretic
Jadranka Jureško Kero/VLM
03.02.2011.
u 15:58

Šuma je ključ održivog razvoja - poručio je Pankretić u govoru na UN-ovoj konferenciji

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr. sc. Božidar Pankretić u New Yorku do petka sudjeluje na 9. zasjedanju UN-ove konferencije za šume.

Rezolucijom Glavne skupštine UN-a donesenom 20. prosinca 2006. godine Međunarodnom godinom šuma proglašena je 2011. godina i to upravo na prijedlog Republike Hrvatske.

– Uvijek je iznova potrebno naglašavati nužnost održivog gospodarenja šumama kao metode koja nema alternative. Međunarodna godina šuma izvanredna je prilika za njegovo postizanje, kao i ostvarivanje ciljeva zadanih milenijskom deklaracijom, a osobito smanjenje siromaštva, osiguranje održivosti okoliša te globalne suradnje za razvoj, jer, kao što nam je svima poznato, šuma je ključ održivog razvoja – poručio je Pankretić u govoru na UN-ovoj konferenciji.

Sve države članice, naglasio je ministar Pankretić, pozivaju se da tijekom 2011. godine na međunarodnoj i nacionalnoj razini sudjeluju i organiziraju niz događanja i aktivnosti kojima bi se obilježila Međunarodna godina šuma, a sve s ciljem širenja svijesti i edukacije javnosti o dobrobiti koje šumski ekosustavi daju cijelom planetu te svim segmentima čovjekova života. Prilikom obilježavanja Međunarodne godine šuma veliki se naglasak mora staviti na održivo gospodarenje šumama kao temelju svih ljudskih aktivnosti.

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva kao tijelo državne uprave nadležno za djelokrug šumarstva, glavni je koordinator pokretanja svih aktivnosti obilježavanja Međunarodne godine šuma  u Republici Hrvatskoj.

Pankretić je u srijedu navečer u zgradi UN-a na East Riveru otvorio izložbu fotografija s motivima hrvatskih šuma pod nazivom „Šuma okom šumara“.

U sklopu 9. zasjedanja Foruma za šume potpredsjednik Vlade  RH I ministar  Pankretić  otvorio je izložbu  „Šuma okom šumara“. Predstavljeno je 50 fotografija koje pokazuju ljepote hrvatskih šuma. Fotografije su nastale ne iz objektiva profesionalnih fotografa, već iz duše i srca šumara na jedan poseban nesvakidašnji način nevidljiv na prvi pogled.
 
Otvorenju je nazočio i g. Sha Zukang, podtajnik UN-a za ekonomska i društvena pitanja naglasivši kako ova izložba daje izvrsnu mogućnost da vidimo ljepotu i bogatstvo šume.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar valic
valic
16:21 03.02.2011.

hm

UN
unbekant
16:23 03.02.2011.

????? jel gos.Coban(k)ovic ministar razvoja i suma,ili je on slikar??????

LU
Lujo123
16:41 03.02.2011.

Ma dajte najte! Ova seljačina (ne seljak - seljacima skidam kapu) nebi znal otvoriti ni konzervu srdela, a kamo li izložbu u Nevijorku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije