Naslovnica Vijesti Hrvatska

B. Pankretić u UN-u otvorio izložbu fotografija hrvatskih šuma

Šuma je ključ održivog razvoja - poručio je Pankretić u govoru na UN-ovoj konferenciji
03. veljače 2011. u 15:58 4 komentara 2 prikaza
pankretic
Foto: Jadranka Jureško Kero/VLM

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr. sc. Božidar Pankretić u New Yorku do petka sudjeluje na 9. zasjedanju UN-ove konferencije za šume.

Rezolucijom Glavne skupštine UN-a donesenom 20. prosinca 2006. godine Međunarodnom godinom šuma proglašena je 2011. godina i to upravo na prijedlog Republike Hrvatske.

– Uvijek je iznova potrebno naglašavati nužnost održivog gospodarenja šumama kao metode koja nema alternative. Međunarodna godina šuma izvanredna je prilika za njegovo postizanje, kao i ostvarivanje ciljeva zadanih milenijskom deklaracijom, a osobito smanjenje siromaštva, osiguranje održivosti okoliša te globalne suradnje za razvoj, jer, kao što nam je svima poznato, šuma je ključ održivog razvoja – poručio je Pankretić u govoru na UN-ovoj konferenciji.

Sve države članice, naglasio je ministar Pankretić, pozivaju se da tijekom 2011. godine na međunarodnoj i nacionalnoj razini sudjeluju i organiziraju niz događanja i aktivnosti kojima bi se obilježila Međunarodna godina šuma, a sve s ciljem širenja svijesti i edukacije javnosti o dobrobiti koje šumski ekosustavi daju cijelom planetu te svim segmentima čovjekova života. Prilikom obilježavanja Međunarodne godine šuma veliki se naglasak mora staviti na održivo gospodarenje šumama kao temelju svih ljudskih aktivnosti.

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva kao tijelo državne uprave nadležno za djelokrug šumarstva, glavni je koordinator pokretanja svih aktivnosti obilježavanja Međunarodne godine šuma  u Republici Hrvatskoj.

Pankretić je u srijedu navečer u zgradi UN-a na East Riveru otvorio izložbu fotografija s motivima hrvatskih šuma pod nazivom „Šuma okom šumara“.

U sklopu 9. zasjedanja Foruma za šume potpredsjednik Vlade  RH I ministar  Pankretić  otvorio je izložbu  „Šuma okom šumara“. Predstavljeno je 50 fotografija koje pokazuju ljepote hrvatskih šuma. Fotografije su nastale ne iz objektiva profesionalnih fotografa, već iz duše i srca šumara na jedan poseban nesvakidašnji način nevidljiv na prvi pogled.
 
Otvorenju je nazočio i g. Sha Zukang, podtajnik UN-a za ekonomska i društvena pitanja naglasivši kako ova izložba daje izvrsnu mogućnost da vidimo ljepotu i bogatstvo šume.

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • unbekant:

    ????? jel gos.Coban(k)ovic ministar razvoja i suma,ili je on slikar??????

  • Lujo123:

    Ma dajte najte! Ova seljačina (ne seljak - seljacima skidam kapu) nebi znal otvoriti ni konzervu srdela, a kamo li izložbu u Nevijorku!