Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETUJU NA JADRANU

Austrijanci objavili na što trebaju paziti njihovi građani na hrvatskim cestama

Zagreb: Gužva na naplatnim ku?icama Lu?ko u smjeru mora
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
25.05.2022.
u 15:44

Hrvatska ograničenja brzine vrlo su slična austrijskim, napominju Austrijanci.

Dok brojni turisti diljem Europske unije broje dane do svojeg godišnjeg odmora u Lijepoj našoj, austrijski autoklub Meinmereifen.at krenuo je na društvenim mrežama s informiranjem svojih korisnika na što trebaju pripaziti prilikom vožnje u Hrvatskoj.

- Na što moram paziti na hrvatskim cestama? Ako ste planirali odmor u Hrvatskoj, svakako se prvo pozabavite relevantnim prometnim propisima! Saželi smo najvažnije razlike za vas - objavili su u statusu zajedno s grafikom na kojoj su navedene glavne razlike.

Tekst naveden u grafici prenosimo u cijelosti.

"Prije nego što započnete svoj odmor, uvijek se trebate informirati o prometnim propisima koji vrijede u svim relevantnim zemljama. Hrvatska ograničenja brzine vrlo su slična austrijskim. Izvan grada, automobili do 3,5 tone smiju voziti samo 90 kilometara na sat umjesto 100 kilometara na sat koliko je uobičajeno u Austriji. Ograničenje brzine je 110 kilometara na sat na autocestama i 130 kilometara na sat na autocestama.

Mala je razlika i u dopuštenoj razini alkohola: za vozače do 24 godine i vozače vozila preko 3,5 tona to je 0,0 promila. Aktualne informacije o prometnoj situaciji i mogućim gužvama na granicama na njemačkom jeziku možete pronaći u aplikaciji "Prometne informacije u Hrvatskoj-HAK", navodi se u statusu.

Komentara 4

CR
CroHOS
16:21 25.05.2022.

Zaboravili su napisati i da ih Torcida čeka na autocesti

ZZ
Zo-ZG
17:00 25.05.2022.

To su sada soft objave, a uskoro kreću sa člancima kojima nastoje svoje građane odgovoriti od odmora u inozemstvu i uvjeravanje da je najbolje odmorit se u Austriji! Svake godine isto!

АН
анте
16:14 25.05.2022.

I lupeža i prevaranata, takvih je puna Hrvatska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije