Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD MALOG LOŠINJA

Austrijanac preminuo usred nevremena: Nosili ga naleti jakog juga, iz mora ga izvukli kupači

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
1/3
29.08.2023.
u 17:45

Službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski uspješno su izvršili nekoliko spasilačkih akcija te spasili dvije osobe, državljane Republike Mađarske, s otočića Sv. Martin, a koji su se tamo nasukali jastukom na napuhavanje

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je o nizu pomorskih nezgoda koje su zabilježene jučer zbog nevremena na moru, a dogodio se i jedan smrtni slučaj. Naime, državljanin Republike Austrije preminuo je nakon spašavanja iz mora kod Malog Lošinja. Dojava o osobi u pogibeljnoj situaciji zaprimljena je u popodnevnim satima.

Kako se ističe, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o izvanrednim događajima tijekom jučerašnjeg nevremena, u području nadležnosti nekoliko lučkih kapetanija.

VEZANI ČLANCI:

"Dojava o osobi u pogibeljnoj situaciji u MRCC Rijeka zaprimljena je jučer, 28. kolovoza u popodnevnim satima te su o događaju obaviještene nadležne LK Rijeka, LI Mali Lošinj i Policijska postaja Mali Lošinj, koji su odmah krenuli prema mjestu dojave, na plažu 'Veli Žal', kamo je osoba pod naletima jakog juga odnesena s mjesne plaže 'Borik', odakle je prema izjavama očevidaca, krenuo plivati. Nesretnog kupača, državljanin Republike Austrije iz mora su izvukli kupači, a na poziciju je angažirana Hitna medicinska pomoć, čiji djelatnici su u 13.30 sati na žalost ustanovili da je osoba preminula", piše Ministarstvo. 

U području nadzora LI Mali Lošinj, dodaje Ministarstvo, tijekom jučerašnjeg nevremena zabilježeno je više pomorskih nezgoda plovila. Također, zabilježene su dojave o osobama, kupačima u moru, koji su se tamo zatekli ne obazirući se na vremenske prilike, stoga su po zaprimljenim dojavama službenici LI Mali Lošinj takvima naložili izlazak na obalu, odnosno, na sigurno.

VIDEO Jako jugo izbacilo jedrilicu na plažu u Jadriji

Službenici Lučke ispostave Novi Vinodolski uspješno su izvršili nekoliko spasilačkih akcija te spasili dvije osobe, državljane Republike Mađarske, s otočića Sv. Martin, a koji su se tamo nasukali jastukom na napuhavanje, nakon što su sa mjesne plaže krenuli u rekreativno plivanje te su nedugo potom odneseni pod udarima jakog juga. Spašene osobe nisu pretrpjele ozljede i vraćene su na polazišnu lokaciju.

I na zadarskom području zabilježena je dojava o osobi u moru. Državljanin Republike Slovenije krenuo je plivati za jet-ski plovilom, nakon što je isto otrgnuto s veza te se našao u pogibeljnoj situaciji, no ubrzo nakon dojave javljeno je kako Slovenac više nije u opasnosti jer je samostalno isplivao na obalu, neozlijeđen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije