Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velik interes

Austrija zabilježila drastičan porast broja cijepljenih nakon uvođenja lockdowna

General COVID-19 lockdown in Austria
Foto: LUKAS BARTH
1/3
24.11.2021.
u 18:27

Austrija je početkom ovoga tjedna uvela potpuno zatvaranje za sve Austrijance, a dodatno su pooštrene mjere ulaska u zemlju

Austrija je nakon odluke o novom zatvaranju i najave uvođenja obaveznog cijepljenja do 1. veljače zabilježila drastičan rast broja cijepljenjih

Dnevni broj cijepljenja porastao je s 1.000 prije dva tjedna na 12.000 ovoga tjedna, prenosi Euronews. Iako je postotak prvih cijepljenja porastao za 10-15 posto, većina građana koji čekaju u redu tamo je kako bi primilo 'booster' dozu. 

Podsjetimo, Austrija je početkom ovoga tjedna uvela potpuno zatvaranje za sve Austrijance, a dodatno su pooštrene mjere ulaska u zemlju, gdje će svi pri ulasku morati predočiti ili potvrdu o preboljenju, potvrdu o cijepljenju ili isključivo negativan PCR test.

I djeca starija od 12 godina moraju imati PCR test. Brzi antigenski testovi od ponedjeljka više ne vrijede kao dokaz, kao ni potvrda o neutralizirajućim antitijelima za one koji žele dokazivati da su preboljeli koronavirus. Iznimka su prekogranični radnici i ostali putnici koji redovito prelaze granicu iz obiteljskih razloga ili razloga studija, školovanja ili posjete partneru s kojim žive u zajednici.

Za njih je i dalje na snazi “3G” pravilo, a to znači cijepljen, COVID-19 prebolio ili negativan antigenski ili PCR test. Samo za njih još vrijedi i antigenski test.

Komentara 13

OP
Ovaj_put
18:49 24.11.2021.

Nekada davno: MJERE su se implementirale kao zaštita i poboljšavanje društva – Zabrane rada i zatvaranje privatnih biznisa, zabrane kretanja i kretanje samo sa režimskom propusnicom, zabrana izlaska iz kuće prisilni medicinski zahvati – sve je to u nacizmu bilolo novonormalno i opravdano “višim ciljem” i “boljitkom za društvo u cjelini te za svačiju “SIGURNOST”.

MI
mirkec68
19:31 24.11.2021.

sigurno se cijepili radi zdravlja hahahahah nisko

Avatar Fićo
Fićo
19:29 24.11.2021.

Vanjski dug Austrije je preko 300 milijardi eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije