Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Hrvatska uvodi protumjere protiv slovenskih ribara, poslali i diplomatsku notu

savudrija
Foto: Goran Kovacic/pixsell
27.01.2018.
u 13:54

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podsjeća da dvije države članice EU i NATO imaju odgovornost da u duhu međusobnog poštovanja otvorena pitanja rješavaju mirnim putem

Hrvatska strana će zbog ovih pokušaja jednostrane provedbe kompromitirane i za Republiku Hrvatsku neprihvatljive arbitražne odluke od strane državnih vlasti Republike Slovenije, u cilju zaštite svojeg teritorija biti prisiljena odgovoriti na jednaki način, poručili su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova kao odgovor na objavu slovenskog MUP-a da su poslali prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njenom moru, a idućeg će tjedna nastaviti na sličan način provoditi zakon.

Hrvatski MVP poslao je danas i diplomatsku notu Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu kojom je izrazilo duboko nezadovoljstvo i prosvjed povodom najave slovenske strane da će započeti s upućivanjem prekršajnih naloga hrvatskim ribarima za obavljanje ribolova u hrvatskim područjima mora.

Smatramo da slovenska najava ujedno predstavlja ponašanje koje nije u duhu dobrosusjedske suradnje i europskih vrijednosti te kojim se u rješavanje otvorenog pitanja granice pokušavaju uvući građani pa i ribari koji žive i rade uz tu granicu. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podsjeća da dvije države članice EU i NATO imaju odgovornost da u duhu međusobnog poštovanja otvorena pitanja rješavaju mirnim putem, bez poduzimanja jednostranih mjera, te još jednom poziva slovensku stranu na nastavak dijaloga o otvorenom graničnom pitanju, kažu sa Zrinjevca.

savudrija
1/18
Ključne riječi

Komentara 196

KM
kmerotrijeb
15:46 27.01.2018.

Umjesto zrakoplova anemija treba kupiti 12 kila diplomatskih nota...

CR
crocro
14:19 27.01.2018.

Puna podrška vladi RH u protumjerama. Klin se klinom izbija i tu treba biti brz, učinkovit i transparentan.

OV
Ovozemaljski
14:03 27.01.2018.

Kad cemo mi poceti komunicirati sa susjedima na nacin kao i oni sa nama? Uredu je biti fin i kulturan prema ljudima, ali kad na drugoj strani imas Erjavca ili Dacica cemu glumit finocu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije