Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, Joško Joras ostaje u Hrvatskoj

Sud je ranije objavio odluku da je Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, ali i priopćio da nema jurisdikciju odlučiti o hrvatskom zahtjevu da slovenski vojni kompleksi ne smiju ostati na hrvatskom teritoriju.
29. lipnja 2017. u 15:38 54 komentara 13033 prikaza
Joško Joras
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Arbitražni sud za granični spor između Hrvatske i Slovenije donio je odluku da granica u Istri slijedi Dragonju i završava na sredini kanala sv. Odorika što bi trebalo značiti da istarski zaoseci Škodelin, Bužini i Mlini-Škrilje, kao i kuća Joška Jorasa ostaju u Hrvatskoj.

Pročitana odluka Arbitražni sud objavio kako treba izgledati granica na Piranskom zaljevu

Velika većina Piranskog zaljeva, odnosno Savudrijske vale pripada Sloveniji.

Sud je ranije objavio odluku da je Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, ali i priopćio da nema jurisdikciju odlučiti o hrvatskom zahtjevu da slovenski vojni kompleksi ne smiju ostati na hrvatskom teritoriju.

Čitanje odluke Arbitražnog suda počelo je spornim mjestima na sjevernoj hrvatsko-slovenskoj granici.

Osim odluke o Svetoj Geri, predsjednik suda Gilbert Guillaume dosad je pročitao odluke da granice na Muri i Sutli idu katastarskom granicom, a u Murskom Središću sredinom Mure.

STEFAN TALMON 'Pokuša li Slovenija silom provesti odluku Arbitražnog suda, kršit će međunarodno pravo' arbitraža Sporni razgovor Evo kako je sve počelo: Poslušajte snimku zbog koje je Hrvatska izašla iz arbitraže! arbitraža 2009.-2017. Kako je tekla arbitraža i gdje je 'zapelo'?
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Hummer
  Hummer:

  Po Austrijskoj konvenciji... ako jedna strana kompromitira arbitrazu... Ona je nevažeća... Jedini medjunarodni sud je potom pravovaljan donijeti nove odluke sa novim sucima...

 • carlo20:

  Ovo je presuda ista dogovoru Račan-Drnovšek. Drug Račan je potpisivao naloge za Udbaska ubojstva hrvatskih domoljuba po svijetu. Drug Račan je razoružao Hrvatsku u osvit srbočetničke agresije na nju. Drug Račan je napustio Sabor zbog neslaganja s Tuđmanovom rezolucijom o ... prikaži još! razdruživanju od SFRJ. Drug Račan nas je gospodarski i financijski uništio svojom rasprodajom zlatnih koka kompanija,bankarskog sektora,itd. Drug Račan je s Drnovšekom potpisao dogovor o prepuštanju hrvatskih teritorijalnih voda Sloveniji,a taj dogovor je danas Sloveniji glavni adut na sudu u Den Haagu, i kako danas vidimo, dobili su što su htjeli, put do otvorenog mora koji ima je dao još Račan.

 • Avatar babas
  babas:

  Uzeli nam cijelu Savudrijsku valu,a ostavili Jorasa. Sad treba kazneno obraditi Jorasa i na njemu se osvetiti za Savudrijsku valu.