Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARBITRAŽA

Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, Joško Joras ostaje u Hrvatskoj

Joško Joras
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
29.06.2017.
u 15:38

Sud je ranije objavio odluku da je Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, ali i priopćio da nema jurisdikciju odlučiti o hrvatskom zahtjevu da slovenski vojni kompleksi ne smiju ostati na hrvatskom teritoriju.

Arbitražni sud za granični spor između Hrvatske i Slovenije donio je odluku da granica u Istri slijedi Dragonju i završava na sredini kanala sv. Odorika što bi trebalo značiti da istarski zaoseci Škodelin, Bužini i Mlini-Škrilje, kao i kuća Joška Jorasa ostaju u Hrvatskoj.

Velika većina Piranskog zaljeva, odnosno Savudrijske vale pripada Sloveniji.

Sud je ranije objavio odluku da je Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, ali i priopćio da nema jurisdikciju odlučiti o hrvatskom zahtjevu da slovenski vojni kompleksi ne smiju ostati na hrvatskom teritoriju.

Čitanje odluke Arbitražnog suda počelo je spornim mjestima na sjevernoj hrvatsko-slovenskoj granici.

Osim odluke o Svetoj Geri, predsjednik suda Gilbert Guillaume dosad je pročitao odluke da granice na Muri i Sutli idu katastarskom granicom, a u Murskom Središću sredinom Mure.

Komentara 47

Avatar Hummer
Hummer
15:28 29.06.2017.

Po Austrijskoj konvenciji... ako jedna strana kompromitira arbitrazu... Ona je nevažeća... Jedini medjunarodni sud je potom pravovaljan donijeti nove odluke sa novim sucima...

Avatar babas
babas
16:17 29.06.2017.

Uzeli nam cijelu Savudrijsku valu,a ostavili Jorasa. Sad treba kazneno obraditi Jorasa i na njemu se osvetiti za Savudrijsku valu.

CA
carlo20
15:34 29.06.2017.

Ovo je presuda ista dogovoru Račan-Drnovšek. Drug Račan je potpisivao naloge za Udbaska ubojstva hrvatskih domoljuba po svijetu. Drug Račan je razoružao Hrvatsku u osvit srbočetničke agresije na nju. Drug Račan je napustio Sabor zbog neslaganja s Tuđmanovom rezolucijom o razdruživanju od SFRJ. Drug Račan nas je gospodarski i financijski uništio svojom rasprodajom zlatnih koka kompanija,bankarskog sektora,itd. Drug Račan je s Drnovšekom potpisao dogovor o prepuštanju hrvatskih teritorijalnih voda Sloveniji,a taj dogovor je danas Sloveniji glavni adut na sudu u Den Haagu, i kako danas vidimo, dobili su što su htjeli, put do otvorenog mora koji ima je dao još Račan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije