Čitateljica koja je ovih dana putovala preko zračne luke u Zürichu ostala je "i gladna i žedna". Razlog? Cijene hrane i pića koje graniče s apsurdom.
Primjerice, vegetarijanski falafel wrap s avokadom stoji 12,50 franaka (oko 13 eura), dok za salatu s piletinom i pestom trebate izdvojiti čak 17,50 franaka (oko 18 eura). Najobičniji sendvič sa šunkom i sirom – 8,50 franaka (oko 9 eura). I to bez pića.
– Znam da su cijene na aerodromima inače visoke, ali ovaj aerodrom me šokirao. Vidjela sam čak i čokoladice od 25 franaka. Prvo sam pomislila da su 2,50, ali onda sam bolje pogledala... U slučaju da nam zrakoplov kasni, aviokompanije često dijele vaučere za potrošnju na aerodromu, ali ti vaučeri ne bi mogli pokriti jedan konkretan obrok. Strašno je koliko cijene rastu, a na aerodromima si osuđen u slučaju duljeg čekanja kupiti nešto čemu je stvarna vrijednost zapravo puno manja.
Cijene u zračnim lukama često su više nego u gradu, no Zürich koji i inače slovi kao vrlo skup grad, čini se, natječe se sam sa sobom.
Zna li se koliko u zračnoj luci Zürich košta kava ili kuglica sladoleda? Onako, radi usporedbe s cijenama na Jadranu. Mogla je turistkinja reći da je iz Hrvatske - možda bi dobila i kakav popust.