Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okončana nagađanja

Angela Merkel se ipak neće prijevremeno povući s dužnosti

Angela Merkel i Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
30.04.2019.
u 22:42

Na pitanje planira li na stranačkom skupu CDU-a 2. i 3. lipnja najaviti povlačenje, Merkel je u utorak rekla da bi odgovorila jasnim 'ne'

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je u utorak nagađanja da će podnijeti ostavku prije isteka svog mandata 2021., pošto su neki mediji naznačili da će ostavku najaviti na stranačkom skupu početkom lipnja. 

Kancelarka Merkel, koju mnogi vide kao europsko sidro stabilnosti u zadnjih 14 godina, u prosincu je odstupila s dužnosti čelnice svojih kršćanskih demokrata (CDU) nakon brojnih kritika načina na koji je upravljala migrantskom krizom i posljedicama takve njezine politike. 

Iako Merkel želi ostati kancelarka do saveznih izbora 2021., nagađa se da bi se mogla ranije povući.

Do sada je 64-godišnja Merkel svoj odlazak postupno pripremala uz svoju štićenicu Annegret Kramp-Karrenbauer koja je izabrana za čelnicu CDU-a.

Na pitanje planira li na stranačkom skupu CDU-a 2. i 3. lipnja najaviti povlačenje, Merkel je u utorak rekla da bi "odgovorila jasnim 'ne'".

Nagađanja su potaknuta iznenadni sazivanjem sastanka CDU-a nekoliko dana nakon izbora za Europski parlament na kojima konzervativni blok očekuje da će i dalje ostati najjača stranka.

Ključne riječi

Komentara 20

SR
sramitese
00:01 01.05.2019.

za sve bivse komunisticke drzave i drustva..njemacka drzava i drustvo su naucna fantastika..

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
06:50 01.05.2019.

Naj uspjesnija kancelarka nakon Adenauera u zadnjih 140 godina. Mediji je ne vole kao i nasu Kolindu, ovdje na Vecernjem stoji clanak - Od deset članaka o Angeli Merkel sedam je čista laž - dovoljno staviti u google!

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
06:55 01.05.2019.

Velika zena i velika politicarka!!! Poklonila je Hrvatima malkoc lustracije, od Njemacke napravila svjetsku silu, iskorjenila nezaposlenost , oporavila demografiju, 2008e spasila svijet od dvije velike krize - Bankrota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije