Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vidimo se ubrzo'

Opara se iz bolnice oglasio pjesmom. Grad Split preuzimaju njegovi zamjenici

Foto: Screenshot
1/6
23.01.2018.
u 18:40

Dr. Jurić: Riječ je o zloćudnom tumoru kože i sluznice koji se proširio i na mozak. Dobili smo definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli liječenje

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ima zloćudni tumor kože i sluznica koji se proširio na mozak! Obavijestio je o tome javnost dr. Ivo Jurić, ravnatelj splitske bolnice, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare .


– Riječ je o zloćudnom tumoru koji se proširio i na mozak. Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i započeli liječenje. On se osjeća dobro, stabilno je – rekao je dr. Jurić i napomenuo da prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju.


Razne podvrste tumora

– Znamo koji je tip, ali sada ne bih elaborirao. Danas će biti definitivna analiza tog tumora. Ima raznoraznih podvrsta tumora, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija. Terapija se određuje prema vrsti tumora i uglavnom je riječ o kemoterapiji i zračenju. Prognozu ne možemo dati – rekao je dr. Jurić i dodao da će gradonačelnikova obitelj i stručni tim odlučiti hoće li se liječiti u Splitu ili u nekoj drugoj bolnici.


Splitski gradonačelnik hospitaliziran je u subotu zbog glavobolje i vrtoglavice. Isprva se sumnjalo na blaži moždani udar. Već u nedjelju dr. Jurić o tome je obavijestio javnost na konferenciji za novinare i rekao da je Opara imao manje krvarenje u lubanji. Očito je dr. Jurić potpuno otvoreno istupio u javnosti u dogovoru s Oparom koji se i sam na Facebooku javio iz bolničkog kreveta već u nedjelju, čim se dočepao mobitela, kako je napisao. Danas, nakon objave teške dijagnoze, Opara je objavio video u kojem pjeva uvodnu pjesmu iz “Našeg malog mista” koja završava stihovima “Moglo je i svršit gore” i uz osmjeh poručio: “Bit će sve dobro. Nećete me se lako riješiti. Vidimo se brzo! Bok”.


Gradonačelničke ovlasti Opara je, čim je završio u bolnici, prebacio na svoje zamjenike Jelenu Hrgović i Nina Velu koji su također u utorak održali izvanrednu konferenciju za novinare i istaknuli da vjeruju da gradonačelnik neće biti dugo odsutan.


– Znate da je naš gradonačelnik ozbiljan čovjek i borac, zajedno smo uz njega i učinit ćemo sve da damo ljudsku potporu, ali i na terenu, da grad besprijekorno funkcionira – poručila je Hrgović.


– Kao tim prihvaćali smo sve probleme i sve poslove, koordinirali smo se i dogovarali između sebe. Nešto ovakvo nitko ne može predvidjeti i to je jedan veliki izazov. Andro je vodeći čovjek našeg tima, naš je gradonačelnik i s njim se dogovaramo o svemu. Prihvatili smo novo stanje kao izazov i odgovornost. Jelena i ja imali smo usklađene aktivnosti i nastavljamo i dalje – poručio je Vela.

1/9

Inače, Split je neugodno iznenađen viješću o gradonačelnikovoj bolesti i ljudi mu sa svih strana šalju dobre želje za brzo ozdravljenje. 


– Vjerujemo da će njegov pozitivan duh i velika količina energije koju pokazuje cijeli svoj život, a naročito posljednjih mjeseci na čelu Splita, biti ono što će mu dati snage da prevlada tešku bolest. Svi smo uz našeg Andru i želimo mu brzo ozdravljenje – poručio je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.


Poruke ohrabrenja

– Andro, jak si ti, pobijedit ćeš i ovo i vratiti se doma svojoj obitelji. Iskreno ti želim brz oporavak – poručila mu je Marijana Puljak, šefica Pametnog, vodeće oporbene stranke u Splitu.

– Našem gradonačelniku svim srcem želimo da pobijedi opaku bolest! Naše misli su uz njega. Vjerujemo da će liječnici učiniti sve što mogu i da Andro ima fizičke i duhovne snage za uspješnu borbu do konačnog ozdravljenja – poruka je splitskog SDP-a.

– Gledam reakciju gradonačelnika Splita na današnju objavu o njegovoj bolesti. Utješio je mnoge, pokazao začuđujuću hrabrost. Zaslužuje osobito poštovanje i sve najbolje želje – javila se na Twitteru bivša premijerka Jadranka Kosor, koja nije jedina koju je dirnuo njegov vedar duh.

Komentara 39

KO
korisnicc
13:04 23.01.2018.

Puno sreće !

MA
maziko
13:07 23.01.2018.

Svaka čast, samo hrabro naprijed. Sve najbolje.

LP
ljerka.p2911
13:08 23.01.2018.

Božiji ti Blagoslov i sačuvao Te Dobri Bog od svakoga zla. Amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije