Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Jako su zdravi'

Esdepeovac pozvao Plenkovića na razgovor uz žgance

Andrej Plenković i Marija Pejčinović Burić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
20.06.2017.
u 10:49

Pozivam predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da uz žgance porazgovaramo o "hibridno-informacijskom ratovanju" i odnosima Hrvatske i Rusije, napisao je Hajduković.

SDP-ov saborski zastupnik Domagoj Hajduković pozvao je danas premijera da uz žgance porazgovaraju o odnosima Hrvatske i Rusije te "hibridno-informacijskom ratovanju".

– Pozivam predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da uz žgance porazgovaramo o "hibridno-informacijskom ratovanju" i odnosima Hrvatske i Rusije. Ako se i ne složimo, žganci su jako zdravi i puni željeza, što je dobro za krv – napisao je Hajduković na svom Facebooku. Odgovor je to na jučerašnji Plenkovićev ispad kako mora "popapati još puno žganaca" tijekom zajedničke sjednice dvaju saborskih odbora na kojem se ispitivalo ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić.

"Imate vi još puno žganaca za popapati..."

Hajduković je tada još buduću ministricu pitao kako vidi odnose Hrvatske s Rusijom ustvrdivši kako mu se čini da ih nepotrebno kompliciramo, no odgovor je dobio od premijera.

– A vaša retorika najbolje potvrđuje na ovim prostorima zadnjih šest mjeseci što je to hibridno-informacijsko ratovanje. Ja ne znam jeste li vi akter ili žrtva, više mi djelujete kao žrtva u tom procesu, ali bitno je da vi, kao mladi zastupnik, malo dublje zagrebete u osnovne postulate međunarodnih odnosa, da dobro slušate ono što govore predstavnici Vlade, čitajući dokumente i da se malo razabere između redaka što mi to u biti želimo – krenuo je Plenković. 

Ustvrdio je kako je Hajduković premlad da bi se sjetio koliko je bila uspješna mirovna misija UN-a u istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, odnosno da je bila najuspješnija otkad takve misije postoje. Na komentar Hajdukovića kako ga nije to pitao, Plenković je uzvratio: Kolega Hajdukoviću, imate vi još puno žganaca za popapati. Kasnije je Plenković novinarima rekao kako ne vidi nikakav problem u takvom načinu razgovora. 

 

 

 

Komentara 25

HR
Hrvatska
10:54 20.06.2017.

SDP-ovci samo jaki na rijecima i to na Fejsu hahah presmijesno

Avatar southman
southman
11:21 20.06.2017.

Orjunašu Hajdukoviću je trebalo 24 sata intenzivnog razmišljanja i par suflera ( Bauk i Maras ) da ovako "dubokoumno" odgovori premijeru na temu njegovog plakanja na odboru za vanjsku politiku "za majkom Rusijom" !?

GD
Gospon Drug
11:23 20.06.2017.

Žgance jedu radnici kad idu kopat a za praznu slamu mlatiti su dobri i krokići

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije