Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HDZ pozicioniramo kao državotvornu, domoljubnu, narodnjačku i demokršćansku stranku'

Negativno je odgovorio na novinarski upit odustaje li Vlada od otkupa Ininih dionica od mađarskog MOL-a
19. lipnja 2017. u 22:40 25 komentara 1020 prikaza
HDZ - Andrej Plenković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je kako Hrvatska objavu presude Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje sukladno odluci Hrvatskog sabora iz srpnja 2015. godine, kada je odlučeno o njezinu izlasku iz procesa arbitraže te da na bilo koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.

Potvrđena Pejčinović Burić Plenković odgovarao na pitanja umjesto šefice diplomacije

 "Aktima Hrvatskog sabora iz kraja srpnja 2015. godine vrlo jasno smo rekli da izlazimo iz tog procesa i da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda u promijenjenom i rekonfiguriranom sastavu. Na taj način i očekujemo taj čin koji će biti 29. lipnja poslijepodne.  Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice", izjavio je Plenković novinarima nakon svečane sjednice Predsjedništva te obilježavanja 28. obljetnice osnivačke skupštine HDZ-a u dvorani NK Jarun.

[video: 20711 / ]

 Negativno je odgovorio na novinarski upit odustaje li Vlada od otkupa Ininih dionica od mađarskog MOL-a, a vezano uz onkološko povjerenstvo koje treba razmotriti zahtjev oko 30.000 ggrađana koji peticijom traže kupn lijeka Dinutuximab Beta za djecu koja boluju od rijetkog visokorizičnog neuroblastoma, najavio je da će sutra razgovarati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem o tome kakvu su odluku donijeli i koja rješenja nude u toj situaciji.

Andrej Plenković Premijer u Saboru Plenković progovorio o prijetnjama na Facebooku

HDZ pozicioniramo kao državotvornu, domoljubnu, narodnjačku i demokršćansku stranku

Predsjednik HDZ-a je nakon svečane sjednice Predsjedništva i sudionika osnivačke skupštine HDZ-a u dvorani NK Jarun istaknuo kako danas stranku njezino vodstvo čvrsto pozicionira kao državotvornu, domoljubnu, narodnjačku i demokršćansku stranka, na jasno profiliranom desnom centru hrvatskog političkog spektra, koja ima vrijednosti obitelji, osobnih sloboda i odgovornosti. Na taj način, dodao je, pridonosi društvu i zajednici te ostvarenju HDZ-ove političke platforme u gospodarskim i socijalnim pitanjima.

 "Naravno, sve to u široj političkoj obitelji europskih pučana kojima pripadamo i s kojima se zalažemo za iste ciljeve", rekao je. Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica kazao je kako je HDZ danas, kao i od početka, bio glavni predvodnik političkih procesa u državi te uvijek je djelovao okupljajuće.

Mladen Markač UZ SUGLASNOST PREMIJERA Ministar Božinović imenovao Markača svojim posebnim savjetnikom

 "To smo radili od prvih dana kada smo osnovali HDZ. HDZ je oduvijek bio spreman na suradnju sa svima koji su željeli samostalnu i suverenu hrvatsku državu", izjavio je Kapulica novinarima. Istaknuo je da je i danas HDZ otvoren i spreman za suradnju sa svima koji žele gospodarsku i političku stabilnost te rješavanje ključnih pitanja koja muče hrvatske građane.

Iva Boban Valečić HNS ključan za stabilnost Vlade, ali ucjenjivački potencijal mu je sićušan Davor Ivo Stier JEDAN ČLAN JEDAN GLAS Stier ponovio da će raditi na promjeni statuta HDZ-a Andrej Plenković Izvor iz vodstva HDZ-a: “Ništa od izbora u HDZ-u, zašto pobjednika dovoditi u pitanje”

 

 

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • nevjerujženikojalaže:

    ..državotvornu, domoljubnu, narodnjačku i demokršćansku stranku. - ako ovo nije politikantstvo ne znam što je.

  • IvanLu:

    Plenkovic kao sin jugokomunisticki roditelja (otac predavac na Fakultetu politickih znanosti u Jugoslaviji (!) a majka JNA lekarka) tumaci narodu demokrscanstvo u HDZ-u. Smijesno. Nadalje ce pozicionirati stranku kao drzavotvornu - nitko nije opljackao ovu zemlju kao HDZ uzimajuci s ... prikaži još! tim u obzir da se drzava moze unistiti sa siromastvom. Dokaz je bijeg mladih i glad u zemlji. Lustracija je hitno potrebna kako bi se rijesili takvi "lazni proroka" ili cemo propasti.

  • jureh77:

    sin crvene buržoazije