Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češki Trump

Andrej Babiš pobijedio retorikom protiv migranata, širenja EU i eura

Andrej Babiš
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
21.10.2017.
u 21:00

Premijerski mandat u Pragu dobio je multimilijarder, drugi najbogatiji Čeh koji kontrolira prehrambenu i kemijsku industriju

Na dvodnevnim izborima za češki parlament koji su završili danas pobijedila je populistička stranka ANO koju vodi drugi najbogatiji Čeh Andrej Babiš (63). Bogataša čije četiri milijarde dolara nadmašuje jedino financijaš Petr Kellner s 14,5 milijardi već nazivaju češkim Trumpom ili Berlusconijem jer i on smatra, poput navedenog dvojca, da “državu treba voditi kao poduzeće”.

Njegove nastupe obilježavala je jaka retorika protiv migranata, širenja EU, ali i uvođenja eura čiji je nekad bio pobornik. Magnat poljoprivrede, prehrambene i kemijske industrije kontroverzna je figura češkog političkog života u kojem vlada strah da bi njegov utjecaj, pogotovo onaj na medije, u slučaju da postane premijer mogao otići izvan kontrole.

Andrej Babiš
1/5

Iako je euroskeptik, članstvo u EU vidi u pozitivnom svjetlu. No, iako je prema prvim izlaznim anketama imao više od 31 posto glasova koji mu garantiraju 81 mjesto u parlamentu, neće imati lak posao. Socijaldemokrati Tomija Okamure drže 26 mandata, komunisti KSČM-a 21, desničarski ODS 16, pirati čak 18, dok se podbačajem može nazvati rezultat socijalista iz ČSSD-a koji su ulovili samo 15 mandata.

Komentara 14

Avatar 123456
123456
21:42 21.10.2017.

je ćim nije soroševac odmah je "kontroverzan"! Tih vaših gluposti je odavno već preveć, a sorošu i njegovom fašizmu se ubrzano bliži kraj, a vi patite!!

ST
stefio
01:39 22.10.2017.

Kurz u Austriji je prijr par dana dobio izbore je zatvorio balkansku rutu za imigrante, i zeli kontroliranu imigraciju. Sutra ce Pahor dobiti izbore jer je postavio zilet-zicu na granicu i zeli kontroliranu imigraciju...Babis, Orban, Trump rade slicno...osluskuju bilo naroda koji su ich izabrali i ispaunjavaju predizborna obecanja...imaju jasnu komunikaciju..a nas Plenky se skriva iza evropskif floskula...

NJ
nada.jurincic
08:18 22.10.2017.

Ne pišete ništa o tome da je prije dva dana milijun Francuza izašlo u Parizu na ulicu zahtjevati progon Rotšildskog NWoa iz Europe i Francuske. Hrvatska još nema lidera desnice jer HDZ nije čak niti centralna desnica nego bljutava,bezbojna,anacionalna briselska sluškinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije