Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Lalovac:

Amerikanci će Poreznoj upravi pomoći u borbi protiv utaje poreza

Boris Lalovac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.10.2014.
u 19:37

- MMF-u i Europskoj komisiji smo rekli da u mirovine nećemo dirati, jer su u Hrvatskoj mirovine preniske - rekao je ministar financija.

Ministar financija Boris Lalovac objavio je da će američki stručnjaci našoj Poreznoj upravi pomoći u uspostavi novog sustava protiv utaje poreza i prevara, piše HRT.

Lalovac i potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Washington su otputovali na glavnu skupštinu MMF-a i Svjetske banke, a posjetili su i još neke institucije. - U SAD-u smo obavili vrlo kvalitetne razgovore s investitorima, nismo se došli zaduživati. Posjetili smo američko ministarstvo financija, a naš se državni odvjetnik sastao s čelnim ljudima američke porezne uprave - kazao je Lalovac koji nije želio procijeniti koliko se godišnje u Hrvatskoj utaji poreza.

"Mirovine nećemo dirati"

- Porezne prijevare veliki su problem u SAD-u i Europi. Iznos tih utaja u prosjeku u EU doseže 2 posto BDP-a, no u nekim zemljama i 5 ili 6 posto, što znači da se radi o vrlo velikom novcu - kazao je Lalovac koji je sa Svjetskom bankom dogovorio projekte iz zdravstva i socijale u vrijednosti 150 milijuna eura. Ministar je rekao i da će u studenom predstavnici MMF-a stići u Hrvatsku kako bi pojedinim ministarstvima pomogli u postavljanju metodologije izračuna rashoda, odnosno dubinske analize.

- MMF-u i Europskoj komisiji smo rekli da u mirovine nećemo dirati, jer su u Hrvatskoj mirovine preniske. Neće biti linearnog rezanja plaća. Svaki će ministar u svojem resoru vidjeti koliko može napraviti - rekao je ministar financija.

>>Lalovac najavio rezove: Tražit ću uštede od svih!

>>'Neka se Lalovac i Varga dogovore i podržat ću najracionalnije rješenje'

Komentara 39

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
20:34 11.10.2014.

Dakle, sad ne plaćam samo ove nesposobne političare i nesposobnu državnu upravu, nego ću uz njih još plaćati i "američke stručnjake"? Pa koji q***c rade svi ti zaposleni u državnoj upravi i ti političari, ako moraju zvat nekoga izvana da im pokaže kako da šta rade?! niti 20 godina od osamostaljenja

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
19:48 11.10.2014.

triba zamrznuti place Saborskim zastupnicima ,vladi ,prejedniku i svim pulinima dok Hrvatsku neizvedu iz recesije jer oni su dosad bili placeni zato znaci nerade posao nema place...

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
19:59 11.10.2014.

Nije svrha referenduma da Željka Markić uđe u Sabor, nego da Vesna Pusić iz njega izleti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije