Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Američki CDC izdao nove upute za preživljavanje zombi-apokalipse

Prije svega, treba imati pripremljenu torbu za hitne slučajeve
07. ožujka 2021. u 21:55 10 komentara 4507 prikaza
Ilustracija
Foto: ROUELLE UMALI/XinHua/PIXSELL

Ako je 2020. bila loša, ova 2021. mogla bi biti i gora. I dok se može debatirati treba li vjerovati u interpretacije Nostradamusovih proročanstava ili ne, koji je za ovu godinu napisao: “Nekoliko mladih ljudi, polumrtvih za početak; Mrtav u inatu; zbog njega će drugi sjajiti; A na uzvišenom mjestu veliko zlo će se javiti; Tužni koncepti da se naudi jedno drugome”, za što neki vjeruju da se odnosi na, primjerice, političare, drugi, a među njima je i američki Centar za kontrolu bolesti (CDC), vjeruju da pojam polumrtvi označava zombije i da nam slijedi zombi-apokalipsa!

Joe Biden IZDAŠNI PAKET POMOĆI Gospodarstvu SAD-a 1,9 bilijuna dolara pomoći zbog korone

Upravo zato, ali i da bi ironičnim tekstom podigao svijest o katastrofama i pripremljenosti za njih, Centar za kontrolu bolesti osvježio je svoje podatke o tome što raditi ako se zombiji pojave pred vratima. Sad se smijete, ali kad se zapravo dogodi zombi-apokalipsa (ili uragan), bit će vam drago što ste ovo pročitali, piše CDC.

Prije svega, treba imati pripremljenu torbu za hitne slučajeve. U paketu za preživljavanje treba se svakako naći oko pola litre vode za svaku osobu po danu, nekvarljiva hrana, lijekovi, alati poput nožića, ljepljive vrpce i radija na baterije, pribor za higijenu, rezervna odjeća, kopije važnih dokumenata, pribor za prvu pomoć za saniranje ugriza zombija ili pak posjekotina zadobivenih u tornadu. Odaberite dva mjesta sastanka s obitelji – jedno ispred kuće, primjerice kod rasvjetnog stupa, a drugo izvan susjedstva, u slučaju da se ne možete vratiti kući.

Izaberite hitne kontakte. Napravite popis lokalnih, poput policije, vatrogasaca i lokalnog tima za odgovor na zombije. Planirajte put evakuacije. Kad su zombiji gladni, neće se zaustaviti dok ne dobiju hranu – vaš mozak. Isplanirajte kamo biste krenuli i više ruta kojima biste krenuli kako mesožderi ne bi imali šanse! I na kraju, umiruju iz CDC-a, ako zombiji i počnu tumarati ulicama, Centar će provesti istragu kao i u drugim katastrofama – pružiti tehničku podršku gradovima ili međunarodnim partnerima

Šibenik: Ispred nekih trgovina već se stvaraju gužve
RAZLIČIT STANDARD ŽIVOTA
Vratio se iz Irske i razočarao: ‘Neki su proizvodi u Hrvatskoj luksuz i duplo skuplji nego u Dublinu'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Avatar Stari_Pjer
  Stari_Pjer:

  poludim kad se makar samo i obrati bilo kakva pažnja na "proročanstva" ovog hohštaplera. Tako ću i ja napisati: "Kad ljubićasto sunce prospe vodene zrake, a ugljena šahta bude presvučena ljuskom od jajeta, doći će tele koje će zatrubiti kao ... prikaži još!o stara cipela....", pa će za 100-150 godina besposličari razbijati glavu "što je prorok time mislio". Ne mogu vjerovati da itko posvećuje pažnju tom hohštapleru i šarlatanu, koji - da je mogao predvidjeti budućnost - predvidio bi da njegovoj vlastitoj ženi i dvoje djece prijeti opasnost od kuge, pa bi ih na vrijeme sklonio negdje na sigurno... ali, naravno, nije mogao predvidjeti, pa je ovo troje lijepo odapelo od kuge.

 • Avatar 22 SAS
  22 SAS:

  Ne znaš ko je luđi, CDC ili oni koji ovo vjeruju LOL.........

 • highlander.spatula@gmail.com:

  ja sam kupio maramice, vecina tih Zombie-a su srbi i maramicma ih ih se moze obmaniti.