Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stručna procjena

Američki balkanolog: Mogući su sukobi na Kosovu

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
11.01.2013.
u 15:56

Mogući su i oružani sukobi nakon ove srpske inicijative, ali time ne želim reći kako i opravdavam oružane sukobe, kaže Daniel Serwer

Američki balaknolog, Daniel Serwer upozorava kako su na Kosovu mogući i oružani sukobi nakon što je službeni Beograd usvojio rezoluciju o Kosovu, ali se ipak nada kako će EU ignorirati novu inicijativu Srbije i da je crtanje granica na Balkanu završeno, javlja agencija Beta.   

- Mogući su i oružani sukobi nakon ove srpske inicijative, ali time ne želim reći kako i opravdavam oružane sukobe. Kosovo će zbog težnji Srbije morati obratiti pozornost na suverenitet cijelog svog teritorija zbog mogućih sigurnosnih prijetnji s kojima bi se Priština mogla suočiti u budućnosti - rekao je Serwer tursku novinsku agenciju Anadolija. Prema njegovoj ocjeni, Srbija je, bez obzira što nikada nije otvoreno priznala državnost Kosova, ustvari priznala Kosovo onog trenutka kada je odlučila sjesti za isti pregovarački stol s političarima iz Prištine.

On drži kako EU neće "na jasan i otvoren način niti odbiti, ali ni prihvatiti" platformu Srbije o Kosovu i pokušat će nastaviti proces europskih integracija sa Srbijom, "ignorirajući novu inicijativu".

>>Srbi sa sjevera Kosova nezadovoljni rezolucijom

Komentara 3

ZO
zo311052
20:25 11.01.2013.

Na Kos-Met-u niko ništa ne sme bez Amera. Ako oni daju zeleno svetlo moguć je i rat. Isto kao i kod Bljeska i Oluje. Ameri imaju jasan plan. Prvo dovedu poslušničku vlast,oslabe zemlju,onsda je jakim snagama dokrajče. Ne uspeju bašu baš uvek pa su im potrebni dodatni radovi u vidu podmićivanja, što je bio slučaj u SRJ kod rušenja Miloševića. Ništa bolje nisu prošli ni "miljenici" . Pomagani u ratu ,prezaduženi u miru,sa preuzetim bankarstvom,privredom ,te velikom nezapslenošću. Mislili su da će time svoje gospdarstvo spasiti krize.Međutim, njihova kriza je sistemska a nisu spremni promeniti sistem. Zato zemlje ,koje su promenile sistem, uspele prevazići krizu i čak imaju stanoviti rast preuzele prevlast u gospodarstvu. To će učiniti da se i politička promena dogodi.Što je bilo gori bit će doli.

BO
bosut1
20:57 11.01.2013.

zo311052,pa da, ako dodje do sukoba na Kosovu to malo svrbica sto zivi tamo moglo bi na traktorima za majcicu,isto kao i oni sto su popusili Bljesak i Oluju.Ostvaruje vam se "bre vekovni san",svi svrbi u jednoj drzavi.

ZO
zo311052
22:58 11.01.2013.

bosut1, Neverovatna je mržnja prema Srpskom narodu.Ona nije posledica ,samo, događaja iz bliže prošlosti.Ona je produžetak stoljetne mržnje. Nije mi jasan razlog, sem "poturice gore od Turaka". Ja znam masu osoba koji su svesni Srpskog porekla. To govore i prezimenana i imena masu "Hrvata",te "Bošnjaka". Znate li da je Tačijev pradeda Srbin i to sveštenik i da mu je krsna slava Mitrovdan. Sada poznajem porodicu u kojoj su dva člana Crnogorci a tri člana Srbi. Svako se prilagođava trenutnim uslovima. I Mehmed -paša Sokolović je bio učenik bogoslovske škole u manastiru Mileševa odakle je kidnapovan i postao Turčin na najvećem položaju kod 4 sultana i koji je pokrstio oca ,tri brata,sestre udao za muslimane.Jedino majka nije to prihvatila sa jednim sinom. To je i sada sudbina Srpskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije