Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILJE

Pokrenuta istraga: Amerikanka nožem ubola i izrezala policajca u Baranji

Vanessa Raney
29.05.2017.
u 15:22

U dovršenju djela Vanessa Raney nije uspjela jer se ozlijeđeni policajac uspio obraniti, uz pomoć drugog policijskog službenika

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) pokrenulo je istragu protiv 41-godišnje američke državljanke Vanesse Raney koju sumnjiče za pokušaj teškog ubojstva baranjskog policajca kojega je u službenom automobilu više puta ubola i razrezala nožem.

Ne navodeći ime osumnjičene tužiteljstvo je izvijestilo da je Raney 15. svibnja u baranjskom mjestu Bilju zatečena bez dokumenata pa je, radi utvrđivanja identiteta, smještena na stražnje sjedalo policijskog vozila. U namjeri da ubije 45-godišnjeg policajca koji je sjedio ispred nje na suvozačevom sjedalu više ga je puta ubola i porezala nožem po glavi, vratu i desnoj šaci.

U dovršenju djela nije uspjela jer se ozlijeđeni policajac uspio obraniti, uz pomoć drugog policijskog službenika, koji je zaustavio vozilo i kolegi priskočio u pomoć te okrivljenici istrgnuo nož iz ruku, objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Podsjećaju i da je okrivljenica uhićena te da se nalazi u zatvoru u Zagrebu "na osnovi rješenja o određivanju istražnog zatvora Općinskog kaznenog suda u Zagrebu od 15. ožujka ove godine".

Prema pisanju medija, Raney je 2015. upisala kolegij Jezične vježbe na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od samog početka pokušavala se neumjesno isticati. Protiv nje su navodno bile podnesene prijave zbog teroriziranja nekolicine studenata i profesora na fakultetu, a posebice lektorice Croaticuma - centra za hrvatski jezik pri Filozofskom fakultetu koju je unatrag godinu svakodnevno zatrpavala vulgarnim porukama i pornografskim slikama, zbog čega joj je dekan zabranio ulaz na fakultet. U Hrvatskoj je navodno boravila ilegalno, a mediji su isticali i da ju je SOA proglasila opasnom za javni poredak.

Komentara 4

OB
ObrenM
17:05 29.05.2017.

Kazniti je onako kako bi bila kaznjena u Americi,a to znaci da ce mirovinu docekati u uznistvu uz policisko centriranje kraljeznice.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
15:47 29.05.2017.

mora da je nedavno gledala one filmove o staro hrvatskim junacima pa mislila da vi to volite...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije