Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama kod Osijeka

Dok su ju pokušavali uhititi po tjeralici, Amerikanka nožem ubola policajca

vanessa raney
Davor Javorović/PIXSELL
15.05.2017.
u 19:45

Riječ je, naime, o Amerikanki koja je dvije godine, kako se pisalo, uhodila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić, svoju bivšu profesoricu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Dok su je pokušavali uhititi, po tjeralici raspisanoj za njom, Amerikanka Vanessa Raney nožem je ubola u vrat 45-godišnjeg policajca. Sve se odigralo u policijskom automobilu, dok su se vozili po Bilju nadomak Osijeka u ponedjeljak oko 18 sati. Nevjerojatan je to epilog još nevjerojatnije priče o kojoj su mediji nedavno izvještavali. Riječ je, naime, o Amerikanki koja je dvije godine, kako se pisalo, uhodila i maltretirala Ivančicu Banković-Mandić, svoju bivšu profesoricu s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 

– Prilikom postupanja po tjeralici za 41-godišnjom ženom i njezina legitimiranja, došlo je do ozljeđivanja policijskog službenika u predjelu glave. Policajac je u bolnici, a ona je uhićena – kazao nam je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

– Ženu su, kako neslužbeno doznajemo, policajci pronašli, uveli u automobil i povezli prema postaji, kada je ona, u vožnji, nasrnula na policajca nožem i ubola ga u vrat.

Policijski se automobil, pričaju očevici, odjednom zaustavio, a oba su policajca istrčala iz njega. Otvorili su zatim stražnja vrata i pokušavali izvući iz vozila ženu koja se otimala i vikala. Svemu je tome, u nevjerici, svjedočilo i nekoliko mještana, a jedan je od njih pritrčao je u pomoć policajcima i pomogao im pridržati napadačicu. Žena je ubrzo na tlu vezana lisicama, a ozlijeđeni je policajac, držeći se rukom za vrat, otišao u Dom zdravlja ispred kojega se drama zbivala te potražio pomoć. Sve je ubrzo bilo puno policije, a stigla je i Hitna pomoć koja je 45-godišnjeg policajca odvezla u bolnicu.

vanessa raney
1/7

– Kvalifikacija ozljeda još se utvrđuje, no policajac nije u životnoj opasnosti, navode u PU osječko-baranjskoj.

Tjeralicu za Vanessom Raney raspisao je 27. ožujka Općinski kazneni sud u Zagrebu. Čekalo ju je, naime, suđenje za nametljivo ponašanje, a nije bila dostupna pravosudnim tijelima.

Kako se već pisalo, SOA je Vanessu Raney proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeta joj je putovnica, a imala je i zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj.

A na hrvatsko tlo kročila je 2015. i upisala se na Croaticum, centar za hrvatski jezik pri Filozofskom fakultetu. Počela se ubrzo "čudno" ponašati, a usmjerila se na lektoricu Ivančicu Banković-Mandić, majku šestero djece. Slala joj je i tisuće poruka na dan. Otvarala je, kako se sumnja, lažne Facebook profile pod imenom lektorice, ali i njezine djece.

 

Komentara 17

NA
nagymama
20:35 15.05.2017.

U Baranji ima samo mjesto Bilje 5 km od Osijeka."Dilje"možda negdje....?!

Avatar ciklama
ciklama
21:29 15.05.2017.

a dobro su je pretražili i osigurali sa lisicama iza leđa ...prava profi policija.

DU
Deleted user
23:00 15.05.2017.

A zašto je nisu pretražili, pa bi našli nož. niti lisice nisu stavili na ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije