Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESU LI OZBILJNO SHVATILI SLUČAJ?

Kako je nestala i mjesecima slobodno šetala Hrvatskom?

Vanessa Raney
17.05.2017.
u 22:40

Amerikanka Vanessa Raney nožem je ozlijedila policajca te je prijavljena za pokušaj teškog ubojstva, a trenutačno se nalazi u pritvoru u Zagrebu.

Vanessa Raney (41), Amerikanka koja je nožem napala i ozlijedila policajca u ponedjeljak u Bilju kod Osijeka, odvedena je u istražni zatvor u Zagreb.

Sud je još u ožujku raspisao tjeralicu za njom jer ju čeka suđenje za nametljivo ponašanje i maltretiranje bivše profesorice. Osumnjičena je sada i za pokušaj teškog ubojstva policajca Lazara Stojkovića (45). Istodobno, vodi se interna istraga jesu li policajci pogriješili pri postupanju. Žena, naime, nije bila vezana, a uza se je imala nož. Nevjerojatna drama otvorila je i pitanja kako se žena s tjeralice, koju je i SOA proglasila prijetnjom, mjesecima slobodno šetala Hrvatskom. Njezin slučaj nije usamljen.

Vanessa Raney
1/7

Roberto Rubić pokušao je orobiti kuću u Vinkovcima 3. listopada 2012., a istoj je obitelji prijetio da će ih sve pobiti. Završio je na psihijatriji i pobjegao pet dana poslije. Pronašli su ga 5. siječnja, uz beživotno i izmasakrirano tijelo odvjetnika Luje Medvidovića u njegovu uredu u Osijeku. Ubo ga je čak 105 puta. Odvjetnik Darko Zadro u ožujku je 2011. iz čista mira ubio sebi nepoznatog Jakšu Denicha (22) u kladionici u Zagrebu. Pobjegao je iz Vrapča u listopadu 2014. i doslovce nestao na 72 sata. Drago Babić (64) pucao je u Anitu Šalov (19) u Sobolima 2011., a prije toga je ranio njezina strica. Djevojka od tada vegetira. Babić je pobjegao iz rapske psihijatrijske ustanove u lipnju lani.

– S današnjim alatima koji su im dostupni policija bi trebala moći u nekoliko dana pronaći svaku osobu kojoj znaju identitet, izuzev možda nekih profesionalaca koji su obučeni u zametanju tragova. Iskreno, iako nisam upućen u detalje ovog slučaja, mislim da su i nju mogli ranije locirati samo da su se ozbiljnije toga primili. U policiji uvijek kažu onu “kako poduzimaju sve potrebne mjere”, ali taj pojam je vrlo rastezljiv i pitanje je što je doista odrađeno, jer o tome javnost gotovo nikada ne bude obaviještena – prokomentirao je kratko umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević.

    

Komentara 4

MY
mycropht
23:08 17.05.2017.

Što je tu neobično? Dugačak je popis onih koji godinama slobodno šeću Hrvatskom, a trebali bi biti iza rešetaka.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:12 17.05.2017.

kaj se sad svi čude?pa država nam je puna kriminalaca!

DU
Deleted user
01:16 18.05.2017.

na ulicama cikaga svake noci do 300 mrtvih i ranjenih a vi se cudite da amerikanska malo zareze policajca po vratu pa to je njima kao nama dobar dan,belosvetska demokracija,pa zato tamo policija uperi pistolj kada kontrolira vozacku dozvolu i soferaa polegne na asvalt ,naucili se oni pameti ali nakon sto ih je na stotine poginulo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije