Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Đakić

Razmislit ćemo o našoj potpori predsjednici

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
14.02.2018.
u 09:16

Daleko su izbori, možda će kasnije biti i nekih drukčijih poteza, ali ova epizoda nesumnjivo je naštetila predsjednici, kaže Sačić

“Demokratsko je pravo prosvjedovati, ali ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja definiraju politiku”, izjava je predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je izazvala konsternaciju među braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

Prvi je reagirao Josip Đakić, šef najbrojnije veteranske udruge Hvidre, koji je još iste večeri u ponedjeljak na Novoj TV izjavio da će branitelji “duboko razmisliti hoće li ona i dalje imati njihovu potporu”. Kada smo jučer s njim kontaktirali, ispostavilo se da tu izjavu nije dao u afektu, vruće glave, te da i dalje stoji iza svake riječi.

Demokratski prosvjed

Đakić pritom odbacuje svaku dvojbu je li prosvjed, u kojem je i osobno sudjelovao, bio usmjeren protiv organizatorice Vučićeva posjeta odnosno predsjednice.

– Prosvjedovalo se striktno protiv Vučića koji bez imalo grižnje, bez imalo dostojanstva, bez isprike hrvatskom narodu, kao četnik koji se deklarirao kao takav i koji je imao pretenzije na Republiku Hrvatsku, nije pokazao dobru volju spram žrtava u Hrvatskoj. To je ono zbog čega je prosvjed bio, to je ono zbog čega smo bili svi skupa i zbog čega smo jasno rekli tko je on i što je on. Svaki otkriveni grob našeg prijatelja i suborca je ono što želimo iskreno i mi, no bojim se da pozivanjem Vučića nismo puno učinili – tvrdi Đakić.

Željko Sačić, umirovljeni specijalac i jedan od organizatora prosvjeda, također je neugodno iznenađen izjavama predsjednice.

– Mislim da se prenaglila. Takvu pljusku nismo zaslužili. U ponedjeljak je imala puno pametnija posla nego baviti se nama koji smo na demokratski način izražavali svoje mišljenje i artikulirali naše stavove. Bilo bi joj bolje da sluša glas svojih građana nego da se dodvorava Vučiću – žesti se Sačić, kojeg pitamo kako će se ta izjava predsjednice odraziti na njezin politički rejting.

1/30

– Loše će se odraziti, već se odrazila. Daleko su izbori, možda će kasnije biti i nekih drukčijih poteza, ali ova epizoda joj je nesumnjivo naštetila. Bila je u prilici nametati teme svome gostu Vučiću, ali ona je, u namjeri da mu se dodvori, pljunula u lice udovicama, našim herojima. To je neshvatljivo i nedopustivo – kaže Željko Sačić.

Iznenađeni i gardisti

Premda njegova udruga nije sudjelovala u organizaciji prosvjeda, Miljenko Kolobarić, predsjednik Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojba, također je iznenađen izjavom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. – Nas kao jednu od krovnih braniteljskih udruga zanimaju tri stvari: naši nestali suborci, pitanje ratne odštete i prestanak primjene tzv. univerzalne jurisdikcije koju Srbija provodi nad hrvatskim braniteljima, a sve ostalo neka rješavaju naši političari, za to ih plaćamo. A što se tiče izjave predsjednice, moram reći da to nisu marginalci, to su naše udovice i takvih izjava ne bi smjelo biti – kaže Miljenko Kolobarić.

Pogledajte i govore na Velikoj skupštini SNV-a:

Komentara 22

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
09:48 14.02.2018.

Od Kolindine Uspravnice i istočnoeuropskih integracija ostade samo Istočnica, bratstvo i jedinstvo, probuđena četnička peta kolona i obnova pruge prema Beogradu.

HR
Hrabraja
09:24 14.02.2018.

ma budete vi opet zajedno, pa ipak su vam Srbi u vladi i odlučuju

DO
doktorica
09:58 14.02.2018.

. važnije su im mirovine po 11000

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije