Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božinović poslao poruku ugostiteljima:

'Ako zatvorimo stijene i malo upalimo grijalice kada je zima, to više nije terasa kafića'

Šibenik: Sunčan dan napunio terase kafića na gradskoj rivi
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
17.03.2021.
u 13:10

– Nije problem biti vani. Zato smo rekli da se otvaraju terase koje nije imalo smisla otvarati zimi. Da, može se, ali treba se držati distanca – kazao je ministar

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas, što se tiče restriktivnijih mjera, da Stožer smatra kako još uvijek treba sačuvati ovaj režim, ali da je za to potrebna odgovornost građana. Naglasio je da prate situaciju na dnevnoj razini. 

"Svatko prije nego što uđe u zatvoreni prostor treba razmisliti je li taj prostor prozračan, koliko je ljudi unutra.... Ako je netko u toj prostoriji zaražen, infekcija će se širiti. Zato postoje mjere. Treba li ući u neku rizičnu situaciju? Ako vidim da ima više ljudi, da nije prozračeno, da se mogu potencijalno zaraziti, tada neću ući. Kada govorimo o privatnim okupljanjima, to nitko neće provjeravati. Te jednostavne poruke trebaju se primiti kao nešto normalno i naučiti kako se ponašati u epidemiji", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

"Mi smo propisali što je zatvoren prostor i kako se može sjediti na terasama. Kada se govori o restriktivnijim mjerama, mi smatramo da još uvijek treba sačuvati ovaj režim, ali samo ako svatko preuzme odgovornost i ponaša se prema preporukama", kazao je Božinović.

"Nije problem biti vani. Zato smo rekli da se otvaraju terase koje nije imalo smisla otvarati zimi. Da, može se, ali treba se držati distance. Ako nećemo to raditi, ako zatvorimo one stijene i malo upalimo grijalice kad zahladi, to više nije terasa i onaj tko je zaražen taj će proširiti zarazu. Ako pazimo da držimo fizičku distancu, ako se prostori prozračuju, onda ne bi trebalo doći do zaraze", kazao je Božinović. "Ako budemo disciplinirani, brojevi neće rasti", dodao je.



 

Komentara 8

SA
SamoIstina
13:44 17.03.2021.

tko bi miliciju prevario, nije se rodio ..

DU
Deleted user
14:14 17.03.2021.

Gosp. ministre Božinoviću pitajte gosp. ministra Beroša kako virus nije na sahrani rekorder skoka u dalj , a na terasi je strašno pokretan i daleko skače.

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
15:42 17.03.2021.

koja izjava pa nisu vicevi o miliciji tek onako klikeri su oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije