Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija "Život za život"

Akcija "Kava za Sašu" pobudila veliki interes

Bjelovar- humanitarna akcija
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
11.09.2014.
u 16:50

Velika većina bjelovarskih kafića današnji prihod od prodanih kava uplatit će za liječenje oboljelog sugrađanina

Malim iznosom učiniti veliku stvar, ideja je koja je ujedinila bjelovarske ugostitelje koji su odričući se dijela zarade odlučili dati svoj doprinos velikoj humanitarnoj akciji “Život za život”. Riječ je o pomoći u prikupljanju sredstava za liječenje teško oboljelog Bjelovarčanina Saše Šakanovića Kovačića - Šekija.

ALS teška i neizlječiva

Velika većina bjelovarskih kafića danas se u akciji "Kava za Sašu" odrekla zarade i sav prihod od prodanih kava uplatit će na poseban račun na kojem se prikupljaju sredstva za liječenje teško oboljelog sugrađanina. Zanimljivo je da je akcija trebala trajati u vremenu od 9 do 12 sati, no kako zbog lošeg vremena terase nisu radile te bi prihod bio na razini simboličnog, većina kafića odlučila je akciju produžiti na cijeli dan. Iako se još ne zna visina prikupljenih sredstava, obzirom na veliki odaziv već sada se može reći da su Bjelovarčani još jednom položili ispit humanosti. Zanimljivo je da se akciji priključio i jedan kafić u Ljubljani koji će također današnji prihod od prodanih kava uplatiti za pomoć oboljelom Saši. Inače 43-godišnji Saša je još u proljeće 2011. godine počeo osjećati slabiju koordinaciju pokreta da bi mu u listopadu iste godine dijagnosticirali amiotrofičnu lateralnu sklerozu (ALS), zlokobnu i po zapadnoj medicini neizlječivu bolest od koje otkazuju svi mišići. Progresijom bolesti oboljeli vremenom gubi mogućnost bilo kakvog pokreta i zbog toga postaje potpuno ovisan o pomoći drugih.

Kinezi garantiraju uspjeh

Podaci govore da oboljeli u najvećem broju slučajeva žive dvije do pet godina od početka bolesti, no Sašina obitelj i prijatelji ne gube nadu. Tim prije što su stigle ohrabrujuće vijesti iz Kine u kojoj tamošnji stručnjaci jedini u svijetu obavljaju alternativno liječenje koje bi Saši sadašnje stanje moglo poboljšati za čudesnih čak 95 posto. Troškove toga liječenja HZZO naravno ne snosi, pa je obitelji i prijateljima jedino preostalo da pokrenu humanitarnu akciju i tako pokušaju prikupiti potrebnih oko 300.000 kuna. U akciju su se već uključili i neki poznati Bjelovarčani poput nogometaša Ognjena Vukojevića i glumca Gorana Navojca, pa uspjeh akcije ne bi trebao izostati, tim više što se već pripremaju nastavci akcije poput humanitarnog koncerta i dobrotvorne večere.

>> Za Stjepanovo liječenje do sada prikupljeno 130.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije