Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlata vrijedan

Agro Puškarić osvojio prvu nagradu za najbolji OPG

najbolji OPG
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/25
31.08.2018.
u 22:56

Drugo je mjesto u ovom natjecanju osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu

Mislio sam da nemam šanse - kazao je Marijo Puškarić, pobjednik ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan.

On u Kaniškoj Ivi nadomak Garešnice ima poljoprivredni obrt Agro Puškarić gdje suvremenom mehanizacijom obrađuje 350 hektara zemlje na kojoj uzgaja industrijski krumpir, češnjak, crveni i žuti luk, pšenicu, kukuruz, soju i cikoriju koju jedinu u Hrvatskoj i proizvodi. Nagradu od 30 tisuća kuna za osvojeno prvo mjesto na izboru kojeg su organizirali Večernji list i Ministarstvu poljoprivrede Puškariću je uručila izaslanica premijera, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.

najbolji OPG
1/78

Po izboru stručnog žirija, kojim je predsjedao zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, drugo je mjesto u ovom natjecanju osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu. Nagradu od 20 tisuća kuna preuzela je vlasnikova majka Marija od izvršnog direktora PBZ-a Robert Stepančić.

Treće je mjesto pripalo poljoprivrednom obrtu Mirka Boškovića iz Cerne u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji na 42 hektara uzgaja šparoge, grašak, šećerac, cvjetaču, papriku, lubenicu i soju. Boškoviću je ček na iznos od 10 tisuća kuna predala članica uprave Podravke Ljiljana Šapina.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi proglašen je Jože Želježnjak iz Veselića, sela u općini Ribnik nedaleko od granice sa Slovenijom. Želježnjak na 20 hektara uzgaja industrijsku konoplju, suncokret, lan, tikve uljarice, proso, pir, pšenicu, kukuruz, zob i ječam. Jože je nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna primio iz ruku Tanje Hrvojević, asortiman menadžerice DM-a.

Čitatelji Večernjeg lista najboljim su pak proglasili OPG Anite Pintar iz Čabra koja mlijeko svojih deset kravica prerađuje u jogurt te svježi sir, tvrdi sir činkel, čabarski škripavac i sir s dodatkom medvjeđega luka. Obitelj uzgaja i stare sorte voće koje prerađuju. Aniti je nagradu – godišnju pretplatu na Večernji list – uručio glavni urednik Večernjaka, Dražen Klarić.

Svečanost izbora za najbolji OPG održana je u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na seoskom imanju turizmu Kezele. Za dobro raspoloženje na dodjeli pobrinuli su se Singrlice, Tamburegeri i Ivica Pepelko. Snimka dodjele emisije izbora za najbolji OPG bit će u nedjelju u 17.45 na Drugom programu Hrvatske televizije, partneru projekta Zlata vrijedan.

Ključne riječi

Komentara 3

SE
serđo12
00:02 01.09.2018.

Najbplji OPG-i su Lidl,Kaufland,Interspar...

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
23:14 31.08.2018.

Čestitam Agro!

TR
tretez
08:28 01.09.2018.

Bravo, vrijedni ljudi! Sve čestitke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije