Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kandaharu

Afganistan: Obiteljima ubijenih civila isplatili po 46.000 dolara

Robert Bales (1)
Reuters/Pixsell
25.03.2012.
u 12:58

Obitelji civila koje je ubio američki narednik Robert Bales dobile su novčane kompenzacije

Obiteljima 17 afganistanskih civila čije je bližnje prije dva tjedna pobio američki narednik Robert Bales isplaćena je odšteta od 46.000 dolara po žrtvi, prenosi BBC.

Kompenzacija je isplaćena i ranjenima pa je tako svakom uručen iznos od 10.000 dolara. Sav je novac isplaćen na privatnom sastanku s predstavnicima američke vojske i NATO snaga u Kanadaharu.

>>Američki narednik optužen za 17 ubojstava i pokušaje ubojstva

Članovi obitelji poginulih izjavili su kako će neki od svjedoka uskoro otputovati u SAD te tamo dati iskaze protiv Balesa koji je u petak optužen za 17 ubojstava i šest pokušaja ubojstava.

 

Komentara 35

ŠĆ
šćtrlj
23:16 25.03.2012.

ma dobro, Marsi... obojica ste radikalni ultra-islamisti i islamofašisti pro-terorističke provenijencije... a ostalo nije ni važno, kaj ne?

BO
boston
13:52 25.03.2012.

@petrinjac Isplata novaca zrtvama nije protuvrijednost jednog zivota, nego materijalna steta za pretrpljenu bol. Bas kao zivotno osiguranje. Nadalje, Americkom vojniku predstoji sud, moguca i smrtna kazna.Na mirnome Balkanu, neduzni su ginuli na tisuce. Nitko nije dobio nista za uzas koji su pretrpjeli. Tako je bilo u ratu, a nastavlja se i u miru. Djevojke se na ulicama gaze na smrt, decki premlacuju na smrt. Pijani iza volana ubijaju ko ludi. Na ulicama svakodnevna propucavanja.I na kraju, nitko nedobije nikakvu materijalnu odstetu. Ameri se makar suoce sa svojim demonima..

AA
aabbcc
11:01 26.03.2012.

. Pa koliko to treba para da skupimo pa da bace atomsku i sve ih pobiju ................... mozda bude jeftinije no ovako 10 godina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije