Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Robot u parlamentu odgovarao na pitanja političara, sve oduševio elokventnošću

Pepper je sa svoje strane sjajno odradio posao u parlamentu te je bio elokventan, posebno kada je upitan kako roboti mogu pridonijeti društvu
17. listopada 2018. u 10:41 1 komentara 360 prikaza
Robot Pepper
Foto: Screenshot/YouTube

Političari koji se ponašaju poput robota nisu ništa novo. Ali robot zvani Pepper postao je prvi robot koji se ponaša poput političara

Ilustracija Što donosi automatizacija Tvornice i uredi u mraku: hoće li nam roboti uzeti poslove?

On se pojavio ispred zastupnika kako bi odgovarao na pitanja o tome kako umjetna inteligencija može pomoći u obrazovanju, a Peppera je razvila japanska tvrtka SoftBank Robotics.

Robot je opremljen s četiri mikrofona, dvije HD kamere i zaslonom osjetljivim na dodir ugrađenim u prsa, a trenutno je uključen u istraživanja na Sveučilištu Middlesex u Londonu. 

"Ovdje se radi o pokazivanju potencijala robotike i umjetne inteligencije te vještina koje može postići", rekao je predsjednik parlamentarnog Odbora Robert Halfon.

Pepper je sa svoje strane sjajno odradio posao u parlamentu te je bio elokventan, posebno kada je upitan kako roboti mogu pridonijeti društvu. 

robotika Marina Šunjerga Ne treba se bojati, roboti su s nama više od 50 godina

"Roboti će imati važnu ulogu, ali trebat ćemo i vještine koje su jedinstvene za ljude da osjetimo i shvatimo sve moguće vrijednosti i prednosti tehnologije", rekao je Pepper Odboru na pitanje što čeka ljude u budućnosti.
 

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas