Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi robot političar

Robot u parlamentu odgovarao na pitanja političara, sve oduševio elokventnošću

Robot Pepper
Foto: Screenshot/YouTube
17.10.2018.
u 10:41

Pepper je sa svoje strane sjajno odradio posao u parlamentu te je bio elokventan, posebno kada je upitan kako roboti mogu pridonijeti društvu

Političari koji se ponašaju poput robota nisu ništa novo. Ali robot zvani Pepper postao je prvi robot koji se ponaša poput političara

On se pojavio ispred zastupnika kako bi odgovarao na pitanja o tome kako umjetna inteligencija može pomoći u obrazovanju, a Peppera je razvila japanska tvrtka SoftBank Robotics.

Robot je opremljen s četiri mikrofona, dvije HD kamere i zaslonom osjetljivim na dodir ugrađenim u prsa, a trenutno je uključen u istraživanja na Sveučilištu Middlesex u Londonu. 

"Ovdje se radi o pokazivanju potencijala robotike i umjetne inteligencije te vještina koje može postići", rekao je predsjednik parlamentarnog Odbora Robert Halfon.

Pepper je sa svoje strane sjajno odradio posao u parlamentu te je bio elokventan, posebno kada je upitan kako roboti mogu pridonijeti društvu. 

"Roboti će imati važnu ulogu, ali trebat ćemo i vještine koje su jedinstvene za ljude da osjetimo i shvatimo sve moguće vrijednosti i prednosti tehnologije", rekao je Pepper Odboru na pitanje što čeka ljude u budućnosti.
 

Komentara 1

KR
Krotila
11:09 17.10.2018.

Pepper za reforme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije