Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno odlučio objasniti

Ova optička iluzija zaludjela je internet – možete li otkriti rješenje?

iluzija
Foto: Screenshot Youtube
1/4
04.07.2016.
u 09:41

Iako može izgledati kao crna magija, iluzija zapravo ima relativno jednostavno rješenje

Ovih dana internet je "zaludjela" optička iluzija s kojom je Kokichi Sugihara osvojio drugu nagradu na ovogodišnjem natjecanju za najbolju iluziju.

Na snimci, koja je postigla veliku popularnost na društvenoj mreži Reddit, vidi se kako osoba ispred ogledala postavlja cilindrične predmete koji kao da mijenjaju oblik. Kada ispred ogledala imaju uglati oblik, u ogledalu izgledaju zaobljeno, i obrnuto.

Snimka, koja je na YouTubeu pogledana više od 2,3 milijuna puta, zapanjila je mnoge korisnike koji nikako nisu mogli shvatiti o čemu je riječ.

– Mislio sam da smo zabranili čarobnjaštvo i crnu magiju – našalio se jedan korisnik YouTubea.

 

Iako može izgledati kao crna magija, ova iluzija zapravo ima relativno jednostavno rješenje. Riječ je, naime, o cilindrima kojima su vrhovi neravno oblikovani tako da im se oblik naizgled mijenja ovisno o kutu gledanja. Jedan korisnik YouTubea izradio je cilindre pomoću 3D printera i objavio snimku na kojoj pokazuje kako to stvarno izgleda:

 

>> Pogledajte ovu sliku. Ono što vidite otkrit će jeste li pod stresom

>> Ova optička iluzija otkrit će trebaju li vam naočale

Komentara 1

Avatar Optimist1
Optimist1
12:20 04.07.2016.

Optička varka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije