Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privremeni simptom

EMA traži da se obilna mjesečnica doda na popis nuspojava Covid-19 cjepiva

Zagreb: Započelo je cijepljenje građana protiv gripe
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
28.10.2022.
u 18:25

Regulator je sada zaključio da postoji barem "razumna mogućnost" da je teško menstrualno krvarenje uzročno povezano s ovim cjepivima.

Odbor Europske agencije za lijekove (EMA) u petak je preporučio da se obilno menstrualno krvarenje doda u nuspojave mRNA cjepiva protiv covida-19 koje proizvodi Moderna, kao i partneri Pfizer and BioNTech.

Izvještaji o obilnim mjesečnicama - krvarenjima karakteriziranim povećanim volumenom i/ili trajanjem koje ometaju kvalitetu života - primijećeni su tijekom kliničkih ispitivanja, iz slučajeva u stvarnom svijetu i u medicinskoj literaturi, rekla je EMA.

Slučajevi - koji uglavnom nisu bili ozbiljni i privremene su prirode - prijavljeni su nakon prve, druge i booster doze Pfizer-BioNTechova Comirnatyja i Modernina Spikevaxa, dodaje se.

Regulator je sada zaključio da postoji barem "razumna mogućnost" da je teško menstrualno krvarenje uzročno povezano s ovim cjepivima.

Menstrualni poremećaji mogu se pojaviti zbog niza razloga, uključujući kronične bolesti, stres i umor. Zdravstvene vlasti naglasile su da su zabilježeni i slučajevi nakon zaraze covidom-19.

VIDEO: Najčešći simptomi moždanog udara pojavljuju se iznenada. Ovo je pet ključnih:

Komentara 2

HO
Homophob
06:00 06.11.2022.

Narocito mjesecnica u muskaraca je posljedica korone!

WT
WTF!
10:00 02.11.2022.

Ma,neeee,to od "klimatskih promjena,ledene kiše,magle,nezdrave prehrane....."Kaj bi spajkovača bila dežurni krivac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije