Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dolazi Bug Future Show 2014

Bug Future Show 2014
Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
08.01.2014.
u 11:40

Uz moto "The Next Big Thing" po prvi put će Bugovci pred publikom, sa svojim gostima, raspravljati o budućnosti Interneta, smartfona, korisničkih sučelja i naše svekolike digitalne budućnosti.

Najtiražniji hrvatski tech časopis Bug priprema, uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, prvi - kako su ga nazvali - "primjerak Buga uživo", odnosno Bug Future Show 2014 koji će se održati 30. siječnja 2014., u Kinu Europa u Zagrebu.

Bit će to prvi u nas održan cjelodnevni tehnološki show, koncipiran kao kombinacija scenskog programa i popratnog izložbenog programa koji se istovremeno održava u istom prostoru. Naš scenski program sastojat će se od keynote predavanja, projekcija i panel-rasprava domaćih IT stručnjaka, Bugovaca i pripadnika tech communityja, dok će se u okolnim prostorijama moći vidjeti i isprobati uređaji i tehnologije budućnosti.

Uz moto showa "The Next Big Thing" odgovor na pitanje koje se u njemu krije pokušat će, uz Bugovce i Hrvatski Telekom dati i predstavnici HP-a, HTC-a, Lenova, Nokia Solutions Networksa i Sony Mobilea, a partnerski će u pripremi showa sudjelovati i Veleposlanstvo SAD-a te Maksima komunikacije.

Za sada je ekipa iz Buga objavila tek dio programa, držeći ostatak sadržaja showa, kako i priliči nečem što se naziva showom, u tajnosti. Evo paneli koji će se održati na pozornici Kina Europa:

PANEL-DISKUSIJA: "RAT SMARTPHONEA"
Najlukrativnija grana IT trgovine danas je ona vezana uz tržište smartfona. Iz pozadine konce vuku vladari tri najveća mobilna OS-a, Apple, Google i Microsoft, no tržištem dominiraju Samsung, Apple, HTC, LG, a dolaze i nove zvijezde poput Huaweia… Kako će izgledati telefoni koje ćemo nositi u budućnosti? Hoćemo li ih nositi oko ruke ili glave? Dolazi li "wearable computing"? Hoće li nestati Nokia i BlackBerry? Nakon Full HD rezolucije, osam jezgri, 13 megapiksela te uništavanja tržišta kompaktnih fotoaparata, GPS-ova, MP3 playera - što je sljedeće? 

PANEL-DISKUSIJA: "INTERFEJS BUDUĆNOSTI"
Na koji način ćemo u budućnosti komunicirati s tehnologijom? Može li nam uređaj poput Google Glassa postati sekundarni ili čak primarni ekran? Može li touch skroz nadomjestiti tipkovnicu? Kakva je perspektiva sučelja poput Leap Motiona ili Lenovo Horizon PC-a? Hoće li jednom u potpunosti iščeznuti i ekrani?

PANEL-DISKUSIJA: "POST-FACEBOOK ERA PROTIV DIGITALNE AGENDE" 
Kojom brzinom će se mijenjati naš digitalni život u skoroj budućnosti i koliko to ovisi o regulatornim ograničenjima EU-a postavljenim pred telekomunikacijske operatere? Razmišljaju li operateri dugoročnije i propulzivnije od birokracije i analitičara, donoseći nam post-Facebook eru Interneta prije ostvarivanja tzv. Digitalne agende? Je li TeraStream platforma Interneta nužna da njime počnu dominirati nove generacije kojima je već i Facebook davna prošlost?

Na Bug Future Show 2014 će se moći doći s ulaznicom koja se dobiva kroz sustav pozivnica. Ekipa iz Buga je najavila kako će uskoro objaviti detalje kako primiti pozivnicu za Bug Future Show 2014. T-Portal će, kao medijski pokrovitelja BFS-a također pratiti pripreme i tijek samog showa.

Više informacija o Bug Future Showu potražite na www.bfs.bug.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?