Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvalio se poklonima iz Rusije

Vučić: Više nikad se neće ponoviti Bljesak i Oluja

23.12.2016.
u 08:48

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić nakon povratka iz Rusije istaknuo je da će poslije nabave aviona iz Rusije Srbija imati najjače vojno zrakoplovstvo u regiji

Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je to odluka Skupštine. Rekao je i da su ovo važni dani za zemlju i da se o nabavci aviona govori od 1988. godine.

– Pričali smo o MiG -ovima 29, ova vlada je to uspjela napraviti – rekao je Vučić. Istaknuo je i da je on za to kriv jer je u razgovorima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom više puta tražio avione. Naveo je da je njegov posao pobrinuti se, zajedno s predsjednikom Republike, za sigurnost zemlje.

– Hoćete li da dočekamo bilo što nespremni kao što smo ranije bili, da se busamo u prsa, a da poslije gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvijek odmjereni, ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove? Danas Srbija to može – rekao je Vučić.

'Zaštitit ćemo naše nebo'

Osim šest aviona MiG 29 koji stižu iz Rusije, Srbija već ima četiri aviona koja će ići na remont. – Mi smo ovo dobili besplatno, ali plaćamo rakete koje mi hoćemo imati, rakete zrak–zrak i rakete zrak–zemlja – poručio je Vučić. Vučić je upitao koji je to avion u regiji bolji. Rekao je da mu to nitko ne zna reći i da nije suglasan da su "gripeni" bolji jer je MiG 29 najbolji avion u bliskoj borbi.

– Zaštitit ćemo naše nebo, nitko se neće lako odlučiti napasti Srbiju – rekao je Vučić i dodao da Srbija nema namjeru voditi ofenzivne ratove, već zaštititi djecu i garantirati budućnost. Zahvalio je Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj na porukama i pismima.

– Ja sam jedanput nešto rekao i zato sam valjda najneomiljeniji i najnepopularniji čovjek u nekim zemljama regije, iako mislim da me poštuju. To je zato što sam rekao da se više nikada neće ponoviti 'Bljesak' i 'Oluja'. Mi znamo svoje obveze prema Daytonskom sporazumu, poštujemo teritorijalni integritet BiH i naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995 i 1999 više neće doživjeti – rekao je Vučić dodajući da su "puno naučili iz vlastitih grešaka".

Ključne riječi

Komentara 82

DU
Deleted user
09:26 23.12.2016.

Pa uvijek ste bili bolje naoružani i to vas je ohrabrilo da tako podmuklo pokušate podjarmiti sve oko sebe za sljedećih 80 godina, a naročito volite kad nitko drugi nema uopće nikakvo oružje. A Oluju i Bljesak požnjeli ste jerer ste tako sami i posijali. Ne vrdaj i iskrivljavaj opet i dalje, Rajcousti.

GL
GLADIATOR
09:26 23.12.2016.

Pitam se tko su ovdje fašisti, tko je to njih napao?, svaki normalni susjed bi nam čestitao Božić, a ovaj čedo laje čim se ustane....

DU
Deleted user
09:46 23.12.2016.

Ovime direktno priznaje umiješanost Srbije u Domovinskom ratu! Pametnome dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije