Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teškaš upozorava

'Vladimir Putin mogao bi izazvati Treći svjetski rat'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.03.2015.
u 18:29

– Taj rat nema nikakvog smisla, mi smo kao braća – rekao je Vladimir Kličko o odnosu Rusa i Ukrajinaca.

Svjetski boksački teškaški šampion, Ukrajinac Vladimir Kličko, upozorio je da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao izazvati Treći svjetski rat, piše AFP.

Ukrajinska legenda smatra da bi do svjetskog rata mogle dovesti Putinove akcije na istoku Ukrajine. Kličko je u intervju sportskom magazinu L'Equipe rekao da bi, kada bi se našao u četiri oka s ruskim predsjednikom, poručio mu da radi iste pogreške koje su već bile u prošlosti.

"Europska zajednica spava, Putin radi sve što hoće"

– Taj rat nema nikakvog smisla, mi smo kao braća - rekao je Kličko o odnosu Rusa i Ukrajinaca te o ratu koji bijesni na istoku njegove domovine. Smatra kako će se Rusija za "dvije, pet ili 20 godina" ispričati zbog agresije i aneksije poluotoka Krima.

– Nakon onoga što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu, nitko si ne može dopustiti kršenje međunarodnog prava. Ono što se u ovom trenutku događa moglo bi pokrenuti Treći svjetski rat – kazao je Kličko koji lijepih riječi nema ni za ponašanje europskih država u tom sukobu.

– Europska zajednica spava, Putin radi sve što hoće – kaže boksač i dodao je kako se Putin neće sam zaustaviti, ako mu međunarodna zajednica ne pokaže gdje su granice.

>>Putin: Ameriku možemo uništiti za manje od pola sata

>>Putin otkrio: Za Krim smo bili spremni koristiti i nuklearno oružje

>>Putin se pojavio nakon 10 dana: Bilo bi dosadno bez tračeva

Komentara 154

ST
strsljen2013
18:55 17.03.2015.

Baš me zanima što bi Obama i ameri radili da rusi rade vojne vježbe u Meksiku. Najbolje je da svatko ide u svoju državu i bit će mir.

KI
kimi
18:56 17.03.2015.

Bilo bi lepo da Kličko ili neko iz sadašnje ukrajinske vlasti da odgovor na dva vrlo bitna pitanja, ko su bili snajperisti na Majdanu i čija raketa je srušila malezijski MH 17? U čijem interesu još uvek nema odgovora na ova pitanja?

ZA
zagabria1
18:48 17.03.2015.

Dajte prestanite već jednom širiti paniku prenoseći svakog trkeljavca. Treć svjetski rat mogao je nastati svakog trenutka od drugog svjetskog sve dod anas. Nije ništa drugačije nego što je bilo. Neka oni sami rješavaju svoje probleme pa neće biti trećegćeg svjetskog. Zašto bi se mi miješali u konflikt među 'braćom'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije