Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski car

Putin: Ameriku možemo uništiti za manje od pola sata

putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.03.2015.
u 19:17

Bili smo spremni dići nuklearnu uzbunu kad se Krim pripajao, nismo znali kakva će biti reakcija, rekao je Putin za dokumentarac o aneksiji

Na sjeveru Europe počinju ratne igre: prvo su Norvežani započeli najveću vojnu vježbu od završetka hladnog rata u pokrajini Finnmark koja graniči s Rusijom, angažirano je pet tisuća vojnika i 400 vozila.

"Udruženi Viking"

Na odgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina nije trebalo dugo čekati: ruska Sjeverna flota dignuta je na iznenadnu provjeru borbene gotovosti koja će obuhvatiti gotovo 40 tisuća vojnika, 41 ratni brod, 15 podmornica, puno više od norveške vježbe Udruženi Viking.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu objasnio je kako upravo na sjeveru Rusija mora posvetiti pažnju novim prijetnjama vojnoj sigurnosti zemlje. U ruskom tumačenju tako vježbe i alarm članica NATO saveza zbog ruskog posezanja za tuđim teritorijem, pokušaj odvraćanja Rusije da ne krene i na baltičke zemlje preokreće se u Moskvi u prijetnju Rusiji. A otamo stižu novi zabrinjavajući tonovi.

Pušten je u javnost dokumentarac u kojem Putin priznaje da je bio spreman na nuklearnu konfrontaciju zbog Krima!

– Nije odmah bilo jasno kakva će biti reakcija na aneksiju Krima. Zato sam na samom početku morao dati direktne naredbe vojsci – rekao je Putin, rekavši i kako je bio spreman dići nuklearnu uzbunu. Citiraju se i Putinove riječi izrečene na banketu u prosincu 2011. uoči predsjedničkih izbora u ožujku 2012., u nazočnosti znanstvenika i novinara iz cijelog svijeta. U opuštenoj atmosferi Putin im je, očekivano, govorio o tome koliko je baš on nužan Rusiji, a onda ih iznenadio.

SAD želi dobro odnose s Moskvom samo zato što znaju da je Rusija jedina koja može uništiti Ameriku za pola sata, ili i manje – rekao je. Tada su riječi vjerojatno shvaćene kao čavrljanje uz piće, sad, kad je Krim anektiran, izazivaju drugačije reakcije.

Javna laž postala norma

NATO pokušava spriječiti eskalaciju ruskih pretenzija na susjedne zemlje i dovlačenjem vojne opreme u baltičke zemlje, ali to samo diže tenzije na višu razinu. Suradnik ubijenog ruskog oporbenog vođe Borisa Njemcova Ilja Jašin napisao je na Faceu kako je sad jasno koliko su vrijedile Putinove riječi kad je govorio da Rusija nije poslala vojnike na Krim, a onda to priznao.

"Nuklearni rat može uništiti ljudsku civilizaciju, svatko to razumije osim Putina", piše Jašin, ističući kako je Putin pokazao da mu je javna laž norma. Proteklih deset dana nije ga bilo u javnosti, web je bio prepun mnogih nagađanja gdje se nalazi, no danas se pojavio na sastanku s kirgistanskim predsjednikom Almazbekom Atambajevim.

>>Putin otkrio: Za Krim smo bili spremni koristiti i nuklearno oružje

>>Putin se pojavio nakon 10 dana: Bilo bi dosadno bez tračeva

Komentara 491

SX
sudbina x
19:38 16.03.2015.

Ovaj Putin je bolesniji od Hitlera.Ja sam uvjeren u to da on može uništiti Ameriku ali sam isto tako uvjeren da Amerika može uništiti Rusiju a ako se na suprotnoj strani nađe još jedan iddiot poput Putina zajedno mogu uništiti Svijet.

CH
chemica
19:34 16.03.2015.

Ajme luđaka...

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:30 16.03.2015.

Jadniče odvezi se samo 15km od Moskve i vidjet češ največu sirotinju na svijetu...brini se za to, i onih 70 milijuna alkoholičara koje imaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije