Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zgrozili javnost

Ultradesničarski pokret 'Naši' objavio popis 30 uglednih Srba 'srbomrzaca'

Foto: /DPA/PIXSELL
28.03.2014.
u 21:05

Otvorenim prijetnjama, pozivima na nasilje i govoru mržnje, treba hitno i odlučno stati na put, rekla je Nevena Petrušić

Ultradesničarski i nacionalistički pokret "Naši" objavio je danas na svom portalu popis 30 uglednih, javnih osoba iz Srbije pa su tu novinari, glumci, redatelji, političari, politički analitičari, za koje tvrde da su "srbomrsci i izdajnici" zgrozila je civiliziranu srpsku javnost pa su reagirale brojne udruge i stranke koje se gnušaju ovakvog popisa, a povjerenica za zaštitu ravnopravnosti, Nevena Petrušić, pozvala je mjerodavne državne institucije neka reagiraju prema zakonu.

- Otvorenim prijetnjama, pozivima na nasilje i govoru mržnje, treba hitno i odlučno stati na put. Država je dužna zaštititi slobodu i osnovna ljudska prava svakog pojedinca i spriječiti ugrožavanje samih temelja ustavnog poretka - rekla je Nevena Petrušić, a oglasio se i glavni i odgovorni urednik B92 Veran Matić koji je i sam na popisu "srbomrzaca i izdajnika".

- Takozvana organizacija "Naši" već duži niz godina sastavlja popise nepodobnih medija, organizacija, pojedinaca, odnosno svih onih koji se ne uklapaju u njihovu viziju Srbije. Ovaj put su na red došli i pojedinci koji su stavljeni u kontekst neprijatelja zemlje u kojoj su ponikli, žive i rade. Mnogi od pobrojanih "neprijatelja Srbije" su proganjani 90-tih, a u istoj maniri im se 2014. stavlja na teret"protusrpsko djelovanje", i to samo zbog zastupanja ideja civiliziranog i modernog svijeta i istinske želje da se Srbija promjeni i zauzme svoje zasluženo mjesto u europskoj obitelji naroda - kaže Veran Matić dodajući kako je "posebno razočaravajuće što pravosudni sustav ostaje nijem na ovakve otvorene pozive na linč, jer odgovorni nisu procesuirani ni nakon dvije godine od prve pojave 'popisa'".

>> Srpski tim u Haagu: Zabranite Hrvatskoj proslavu pobjede u Oluji

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar gladnijura
gladnijura
07:27 29.03.2014.

Zašto se mi tako puno bavimo Srbijom? Da li je to osjećaj manje vrijednosti? Imamo mi dosta svojih tema i problema!

Avatar marengo2
marengo2
11:42 29.03.2014.

Ma sta drugo reci,nego neuracunljiv narod. Pripadaju jos uvijek 16-tom stoljecu. Nije mi zao njih ali mi je zao svih onih kojih su nastradali u njihovom ludilu u proteklih 25 godina...

CA
cro army
12:34 29.03.2014.

Koga interesira sto se dogadja u srbiji jebala vas ona!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije