Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na granici sa Sirijom

U napadu u Turskoj ubijena dva policajca, ozlijeđeno 35 osoba

Napad Kurda u Turskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.03.2016.
u 10:24

Napad je izvela oko 6 sati ujutro Radnička stranka Kurdistana (PKK) u gradu Nusaybinu blizu granice sa Sirijom

Automobil bomba i napad kurdskih militanata ubio je dvojicu policajaca, a 35 je ranjenih na jugoistoku turske pokrajine Mardin u petak, objavili su sigurnosni izvori. 

Napad je izvela oko 6 sati ujutro Radnička stranka Kurdistana (PKK) u gradu Nusaybinu blizu granice sa Sirijom, tvrde turski sigurnosni izvori, ali nitko još nije preuzeo odgovornost za napad. 

Prekid vatre između PKK i države propao je u srpnju i od tada je povećan broj napada na turske sigurnosne snage i nasilje u pretežito Kurdima nastanjenom jugoistoku zemlje sa stotinama ubijenih. 
Nasilje je u porastu  i drugdje u Turskoj. 

Samoubilački napad na vojne autobuse u Ankari ubio je prošli mjesec 29 osoba, a prema tvrdnjama turske vlade izveo ga je pripadnik sirijske kurdske milicije YPG uz pomoć PKK.

Turska je također postala meta napada pripadnika terorističke takozvane Islamske države kojoj pripisuju tri napada bombaša samoubojica s više od 140 žrtava. Prvi je bio izveden prošle godine u gradu Suruc blizu sirijske granice, a drugi u prijestolnici Ankari te treći u siječnju u Istanbulu.

Turska, Sjedinjene Države i Europska unija smatraju PKK terorističkom organizacijom. PKK je počeo oružanu pobunu protiv turske vlasti 1984. u svrhu proglašenja samostalne države. Više od 40.000 ljudi, uglavnom Kurda, od tada je ubijeno.

>>Kim Jong-Un naredio da nuklearni arsenal bude spreman za uporabu

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
18:52 04.03.2016.

Tko visoko leti nisko pada. Problemi Turskog sultana Erdogana tek pocinju, zelio je obnoviti Otomanski imperij I otkinuti dio Iraka I dio Sirije a na kraju ce izgubiti 25 % teritorije Turske gdje Kurdi cine vecinu. Tako je I Milosevic zelio Veliku Srbiju a na kraju je jos izgubio I Kosovo.

XA
xaron
05:34 05.03.2016.

Od 29 osoba ubijenih u Ankari , 22 su bili vojni piloti a ostali su bilo vojno osoblje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije