Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvene tegobe

Goran Hadžić: Od životne je važnosti da me nitko ne budi dok spavam, pustite me odmah iz Haaga

Goran Hadžić
Foto: ICTY
29.01.2015.
u 17:23

U zahtjevu se navodi da nema opasnosti od bijega Gorana Hadžića

Nakon Vojislava Šešelja, Goran Hadžić još je jedan optuženi ratni zločinac koji traži od Haaškog suda da ga privremeno pusti na slobodu zbog zdravstvenih problema. U zahtjevu, javno objavljenom danas na Tribunalu u Haagu, Hadžić moli da ga se pusti na 12 tjedana, počevši od danas, 29. siječnja 2015., zbog tegoba koje nisu javno objavljene, ali su sucima dobro poznate. 

"Njegov plan oporavka od tog datuma nadalje (…) ovisi o tome da se što više odmara, što jednostavno nije moguće u Pritvorskoj jedinici UN-a. Hadžića redovito bude iz sna drugi zatvorenici ili zatvorski čuvari", piše u zahtjevu. 

Suđenje bivšem premijeru samozvane Srpske autonomne oblasti Istočna Slavonija, Baranja i zapadni Srem u prekidu je od 20. listopada 2014. upravo zbog teškog zdravstvenog stanja optuženika. Po zahtjevu tužiteljstva, dvojica stručnjaka bla su pozvana da daju mišljenje o Hadžićevu zdravlju. 

U zahtjevu, koji potpisuju njegovi odvjetnici, navodi se da nema opasnosti od bijega Gorana Hadžića. Riječ je, podsjetimo, o optuženom ratnom zločincu koji se dugo skrivao od potjernice i uhićen je na kraju liste bjegunaca, nakon Radovana Karadžića i Ratka Mladića. No, sada njegovi odvjetnici tvrde da nema opasnosti da Hadžić ponovo postane bjegunac od pravde u slučaju da mu Tribunal odobri privremenu slobodu jer bi pokušaj bijega značio "uskraćivanje zdravstvene njege i gubitak kontakata s obitelji". 

>> Džakula: Hadžić je zastupao tezu kako Hrvati genetski mrze Srbe

>> Šešelj je dokaz da u Haagu nije suđeno ideji Velike Srbije

Komentara 49

BE
belimo
17:37 29.01.2015.

Šta si on zamišlja? Da je na kampiranju pa da može kući kada mu dosadi?

DI
Diosiario
17:55 29.01.2015.

Mene više zanima kad će večernji list objaviti ono što je jučr na svom blogu objavio Luka Mišetić, odnosno da je LAŽ ono što je prenio večernji list pozivajući se na Savu Štrbca da će MPRI isplatiti odštete izbjeglim traktorašima?

MX
MXLCLGTG
17:49 29.01.2015.

Ma bas jednostavno ako ga bude cesto zatvorenici neka ga smjeste u samicu i daju mu tablete za spavanje u sto nevjerujem njega budi griznja savjesti za zlocine .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije