Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veljko džakula:

Džakula: Hadžić je zastupao tezu kako Hrvati genetski mrze Srbe

hadžić svjedok
Screenshoot
19.10.2012.
u 17:07

Hadžić je zastupao tezu da srpsko i hrvatsko stanovništvo treba preseliti prema tome tko je gdje živio prije Drugog svjetskog rata

Goran Hadžić imao je političku i vojnu vlast u tzv. Republici Srpskoj Krajini (RSK), imenovao je generale i naređivao napade na hrvatske snage, bio je protiv suživota Hrvata i Srba i smjenjivao one koji su pregovarali s hrvatskim vlastima, otkrio je danas svjedok tužiteljstva, bivši potpredsjednik vlade takozvane Republike Srpske Krajine Veljko Džakula na suđenju nekadašnjem vođi hrvatskih Srba pred Haaškim sudom, javlja HRT.

Svjedok je u ispitivanju tužitelja potvrdio da je Hadžić zastupao tezu kako Hrvati genetski mrze Srbe i da srpsko i hrvatsko stanovništvo treba preseliti prema tome tko je gdje živio prije Drugog svjetskog rata. Džakula je izjavio da je nakon akcije hrvatskih snaga u Maslenici Hadžić naredio tenkovski napad na Novsku i Novu Gradišku.

– Hadžić mi je rekao da se nalazimo u okruženju ustaških snaga koje će svakog trena napasti, iako sam od UNPROFOR-a i naših lokalnih zapovjednika čuo da nema opasnosti – rekao je Džakula.

>> Džakula: Htjeli smo političku i kulturnu autonomiju Srba u RH

>> Svjedok: Cigaretama sam palio kožu da mi ne odrežu ruku

Komentara 25

Avatar Idler 3
Idler 3
17:20 19.10.2012.

Zanimljivo bi bilo vidjeti gdje je tko živio prije Prvog svjetskog rata ???

OB
-obrisani-
17:21 19.10.2012.

ak je ovaj potpredsjednik genetsko mitološki poremećene skupine, kak to da on isto nije član organiziranog zločinačkog pokreta????!!!! potpredsjednik u ratu nije kao i figura u mirnodopsko vrijeme na toj poziciji

MI
mistre
17:19 19.10.2012.

Hadžić je pobrkao tko je koga gentski mrzio , Srbi su ti koji su mrzitelji i osvetnici , zato su izvršili agresiju na našu Domovinu HR i na kraju popušili rat u koji su ušli 50 puta više naoružaniji , al Bog je bio na starni Hrvata i pobjedili smo i obranili se .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije