Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rajski otok

Bio je to najteži posao na svijetu, a ne posao iz snova

\'(FILES)  British fundraiser Ben Southall tries out the jacuzzi spa of his \'Blue Pearl\' accommodation after winning the \'Best Job In The World\' competition on Hamilton Island in the Whitsunday Is
Foto: AFP/Pixsell
1/3
30.04.2012.
u 08:00

National Geographic snimao je dokumentarac, pa je Britanac četiri mjeseca jedrio, vozio kajak, ronio...

Šest mjeseci u otočnom raju i plaća od 70.000 funti, koju treba "zaraditi" šetnjom bisernim pješčanim žalom, njuškanjem egzotičnog cvijeća, monolozima u društvu riba, odmorom pod palmama, brojenjem zrnaca pijeska, dozivanjem kitova i bilježenjem opservacija na službenom blogu... Pa tko ne bi!

Zainteresiranih 35.000

Ali nije mogao svatko, zapravo nitko od ukupno 35.000 zainteresiranih koji su sa svih strana svijeta aplicirali za "posao iz snova", jer čuvar plaže mogao je biti samo jedan. Bio je to Ben Southall, 34-godišnji Britanac iz Hampshirea, koji je iz najužeg kruga odabranih pozvan u audijenciju kod Oprah Winfrey u čijem je showu, u izravnom prijenosu za 140 zemalja, proglašen sretnim dobitnikom pa je odmah iz svoje anonimnosti katapultiran u srce tropskog otoka Hamiltona u Australiji. Tako je to izgledalo u srpnju 2009. u projektu čija je osnovna ideja bila promocija australske države Queensland, a koja je zaintrigirala čak 40 Hrvata spremnih da ostave sav svoj život i odlete na kraj svijeta. Nažalost, božica Fortuna nasmiješila se nekom drugom.

Znatiželjni su novinari pronašli Southalla tri godine kasnije te su ga zamolili za kratki osvrt na rajske trenutke. Nemalo su se iznenadili kad je on udario žalopojku. Ispostavilo se da se momak ubio od posla, zamalo doslovno, nakon što ga je opekla otrovna meduza, a u konačnici ga je ostavila i djevojka (koju po ugovoru nije smio povesti sa sobom)

– Najbolji posao na svijetu? Najteži posao na svijetu. Morao sam sudjelovati u šest nastavaka dokumentarca koji je snimao National Geographic za čije sam potrebe četiri mjeseca vozio kajak na divljim vodama, biciklirao i jedrio duž 1600 kilometara stazama Jamesa Cooka. Redovno sam gostovao u dječjoj emisiji "Totalno divlje" na australskoj televiziji. Iscrpljen sam kao pas. O opasnostima da se i ne govori. Vode Queenslanda vrve morskim psima, no na kraju sam, koje li ironije, zamalo izgubio glavu zbog meduze, koja je, zamislite, veličine nokta. Opekla me u rame. Ubrzo sam gorio u vrućici, znojio se kao lud, a srce mi je lupalo kao bubanj pumpajući visoki tlak. Cijela 24 sata lebdio sam između života i smrti. Brza liječnička intervencija doslovce mi je spasila život – prisjetio se Ben.

No, ta ga nevolja neće natjerati da odustane od promocije Queenslanda, čemu se rado odazove i nakon isteka njegova unosnog ugovora, otkrio je Britanac koji je u Australiji pronašao novi dom, pa živi u Brisbaneu.

Žena njegovih snova

I ne samo dom, Ben Southall ondje je pronašao i ljubav svog života, a nakon što ga je zbog "posla iz snova" ostavila dugogodišnja djevojka Breanna. No odmah nakon završetka "posla iz snova" upoznao je - ženu svojih snova, Sophee McPhee. A da par misli ozbiljno pokazuje i već dogovoreni termin vjenčanja. Bit će to studeni ove godine, a lokacija, dakako, rajski otočić Hamilton.

Inače, mjesto na kojem je Ben boravio je Veliki koraljni greben (Great Barrier Reef), najveći u tom dijelu Australije. CNN je to mjesto proglasio jednim od sedam svjetskih prirodnih čuda, a tim vodama pliva tridesetak vrsta kitova, dupini, morske krave, šest vrsta morskih kornjača, morski krokodili, 125 vrsta morskih pasa, pet tisuća vrsta liganja...

Ključne riječi

Komentara 9

IS
istima
08:18 30.04.2012.

ha ha..... tip govori sve najgore nadajući se da će tako smanjiti konkurenciju za slijedeću šihtu...

UK
Ugo Kajvez
09:14 30.04.2012.

Te australske plaže i divljina nisu mačiji kašalj i čovjek govori potpuno istinito ....... Mi si samo zamišljamo da je tamo raj, .............. vraga, ................. zato je naš jadran upravo toliko primamljiv, jer nije divlji, a prekrasan .............

BA
bamby
13:44 30.04.2012.

...tko tu koga j ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije