Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLODAVAC IVICI ZUPCU

Nestvarne brojke! Bill Gatesov kum koji je posjetio i Hrvatsku je najbogatiji čovjek u svijetu sporta

Foto: Privatni album
1/2
30.09.2022.
u 16:55

Na listi kojom dominira Steve Ballmer, težak 83 milijarde USD, vlasnik Bogdanovićevih Pistonsa Tom Gores na toj je listi na 22. mjestu dok Roberta Sarvera, vlasnika Šarićevih Phoenix Sunsa, nema na listi milijardera

Osmu godinu zaredom, najbogatijim vlasnikom u američkom profesionalnom sportu potvrđen je Steve Ballmer (66), vlasnik LA Clippersa i poslodavac hrvatskom košarkaškom reprezentativcu Ivici Zupcu. A riječ je o poslovnom magnatu, svojedobno diplomantu s Harvarda, koji se obogatio radeći za Microsoft u kojem je, dugi niz godina, bio drugi čovjek, odmah iza osnivača Billa Gatesa s kojim se i kumovski povezao (bio mu je kum na vjenčanju).

Samo godinu dana prije no što će kupiti LA Clipperse, kao izvršni direktor Microsofta, Ballmer je boravio u Hrvatskoj gdje ga je primio tadašnji ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović s kojim je potpisao sporazum o suradnji između te velike tehnološke kompanije i hrvatske Vlade.

Prije osam godina Ballmer je kupio Clipperse za dvije milijarde što je sitnica s obzirom na svotu na koju se njegovo bogatstvo procjenjuje. A po procjeni uglednog poslovnog magazina Forbes ono iznosi 83 milijarde USD i kao takav je i osmi na listi najbogatijih ljudi svijeta.

I dok je na vrhu liste vlasnika profesionalnih klubova vlasnik košarkaškog kluba, listom 10 najbogatijih vlasnika u američkom sportu dominiraju vlasnici NFL. Tako je na drugom mjestu novi vlasnik Denver Broncosa Rob Walton (57 milijardi USD) dok je treći vlasnik Carolina Panthersa David Tepper (18,5 milijardi USD). Sedmi je Jerry Jones (16 milijardi USD), vlasnik naskuplje momčadi u američkom profesionalnom sportu (Dallas Cowboys) vrijedne osam milijardi USD.

Kad smo već na rang-listi od 50 najbogatijih vlasnika sportskih klubova, novi poslodavac Bojana Bogdanovića, Tom Gores, vlasnik Detroit Pistonsa, težak je 6,1 milijardi USD.

U društvu milijardera nema pak bankara Roberta Sarvera, vlasnika Phoenix Sunsa Darija Šarića. Naime, vrijednost njegova kapitala procijenjena je na 800 milijuna dolara. A dotični je gospodin, na račun NBA lige, dužan platiti 10 milijuna USD jer se u svojim istupima prečesto koristio izrazom "nigger" (crnčuga). Za olakotnu okolnost mu je uzeta činjenica da je taj izraz koristio citirajući druge i da to, kažu, nije činio motiviran rasizmom.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije